home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenta község idei legjobbjai
Tóth Tibor
2015.12.31.
LXX. évf. 52. szám
Zenta község idei legjobbjai

Szerda este a felújítás alatt álló díszterem helyett a zentai városháza Andruskó Termében hirdették ki 2015 legjobb községi sportolóit, klubjait, sportmunkásait. Az élsportra kiírt pályázat eredményhirdetésére is sor került, öten részesültek elismerésben.

A sportolókat, sportmunkásokat elsőként Predrag Đurović, a Zenta községi sportszövetség közelmúltban kinevezett elnöke köszöntötte.

— Tudjuk, hogy az egész országban a sportra szánt eszközök nem elegendőek a csúcseredményekhez, így van ez Zentán is. A sportcsarnok segíteni fog a még jobb eredmények elérésében, és a létesítménynek köszönhetően még nagyobb lendületet kap majd a zentai sport — mondta Đurović.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere az önkormányzat nevében gratulált a díjazottaknak.

— A sport egy olyan tevékenység, amelyet a zentai önkormányzat teljes mértékben támogat. A szűkös anyagi helyzet ellenére is igyekszünk minél jobb feltételeket teremteni sportolóinknak, hiszen célunk, hogy a fiatalok és az idősebbek is minél többet sportoljanak, egészséges életmódot folytassanak, és eredményeikkel öregbítsék Zenta község hírnevét — mondta a polgármester.

Az ünnepi beszédek elhangzása után az élsportra kiírt pályázat eredményhirdetésére került sor. Élsportolói díjat Kéri Valentina (országos bajnok kick-boxban, világkupagyőztes és Európa-bajnok K1-ben), Almási Bence (országos bajnok, a mediterrán játékokon 2., a Balkán-bajnokságon 3. helyezett birkózó), Polgár Ákos (országos és Balkán-bajnok birkózó), Nagy Abonyi Gergő (országos bajnok 100 és 200 méteres síkfutásban, a 4 x 100-as váltóval bronzérmes a Balkán-bajnokságon) és Nagy Tamás (országos bajnok, Európa-bajnoki 5. helyezett birkózó) kapott.

A bírálóbizottság döntése értelmében az olimpiai sportágak kategóriájában, a lányok mezőnyében a legjobb pionír versenyzőnek Kónya Réka birkózó bizonyult, aki a nemrég megtartott Balkán-bajnokságon ezüstérmet nyert. A második helyen Bicók Kira (birkózás, bronz a Balkán-bajnokságról), a harmadikon pedig a tavalyi győztes, a kajakozó Barta Éva, aki kajak kettes 1000 méteren országos bajnoki címet szerzett, 5 km-en szintén párosban 2. lett, akárcsak a szerbiai kupában 1000 méteren. A fiúk mezőnyében mindhárom helyet birkózók foglalták el: az elsőn Göblös István (Balkán-bajnoksági bronzérem), a másodikon Szabó József (szintén Balkán-bajnokságon bronzérem), a harmadikon Surányi Martin (országos bajnok az idősebb pionírok és a serdülők mezőnyében) végzett. A serdülő lányok kategóriájában a kajakozó Fenyvesi Janka (szerbiai kupa 1. hely K1 500 méteren, országos bajnok K1 5 km-en, országos második K2 1000 méteren) szerezte meg az első helyet, a szintén kajakozó Fenyvesi Abigél (országos bajnok K2 200 méteren, ezüstérmes K1 5 km-en, országos bajnok ergométerben K1 200 méteren) és a vízilabdázó Juhász Vivien (ezüst az országos bajnokságon, bronz a szerbiai kupában, 9. hely a válogatottal az Európa-játékokon) előtt, a fiúknál pedig az első helyen a birkózó Almási Bence (országos bajnok, mediterrán játékokon 2., Balkán-bajnokságon 3.) végzett, Polgár Ákos (birkózó, országos és Balkán-bajnok) és Katona Ádám (birkózó, országos bajnok) előtt.

— Számítottam az első helyre, mivel láttam, hogy nekem sikerült a legtöbb pontot összegyűjtenem, így nem ért váratlanul. A madridi mediterrán játékokon második lettem, a törökországi Balkánon harmadik, de egy Eb és vb is a tervek között szerepelt, a vállamban azonban szalagszakadást szenvedtem, így ezt a két versenyt ki kellett hagynom. A következő évben a juniorok között lépek szőnyegre, ahol a válogatottság az első számú cél — mondta Almási Bence.

Az ifjúsági lányok mezőnyében az asztaliteniszező Ivana Vejnović bizonyult a legjobbnak, aki párosban és vegyes párosban is országos bajnoki címet szerzett, a második helyen holtversenyben két vízilabdázó, a bajnokságban 2., a kupában 3. helyezést elérő csapat tagjai, Tóth Ágnes és Búrány Andrea végeztek. A fiúk mezőnyének legjobbja címet a 100 és a 200 méteres síkfutásban országos bajnok, a 4 x 100-as váltóval a Balkán-bajnokságon harmadik Nagy Abonyi Gergő érdemelte ki, megelőzve a szintén atléta Fodor Ádámot (szerbiai kupagyőztes 400 méteren, az országoson ugyanezen a távon 2., a 4 x 100-as váltóval ugyancsak 2. az országoson) és a birkózó Nagy Dánielt (az ifik számára rendezett és az U23-as országos bajnokságon is ezüstérmes).

— Ma nagyon sok kiváló sportoló kapott elismerést, örülök, hogy én is köztük lehettem. Az idénynek vége van ugyan, de mi már elkezdtük az alapozást a következő idényre, az edzések egyre keményebbek, én pedig megpróbálom ezúttal is a maximumot nyújtani. Fedett pályán 60 és 200 méteren szeretnék jobb eredményt elérni, a felnőttek között is az élmezőnyben szerepelni, szabadban pedig mindkét első helyemet megvédeni, illetve a felnőttek között is dobogós helyet elérni — mondta Nagy Abonyi Gergő.

A felnőtt nők versengéséből a bajnoki ezüstérmes és a kupában bronzérmes Zenta Vízilabdaklub női együttesének csapatkapitánya, Kincses Krisztina került ki győztesen, megelőzve csapattársát, Pataki Zsókát és a kajakozó Cakó Saroltát, aki az országoson K2 500-on ezüst-, K2 200-on pedig bronzérmet nyert. A fiúk mezőnyének győztese az országos bajnok, Európa-bajnoki 5. helyezett birkózó Nagy Tamás lett, a 2. helyen az ugyancsak birkózó Aleksandar Šefer (bronz az országos bajnokságon és a kupában), a harmadikon pedig a kajakozó Kaszás Ákos (bronz az ergométeres országos bajnokságon) végzett.

— Nagy elismerésnek érzem a díjat, hiszen ez bármely kategóriában, akárhány jelölt van is, jó dolog. Egy csapatból nem nagyon lehet kiemelni egy-egy játékost, hiszen mi mindannyian egy csapat vagyunk, mindenki igyekszik a legjobbat nyújtani, és ez sikerült is. Az 2015/2016-os idény kupaküzdelmei már befejeződtek, és a 2. helyen végeztünk. Maradt a bajnokság, ahol a belgrádi hegemóniát nagyon nehéz megtörni, ezért nem valószínű, hogy a Crvena zvezda csapatát le tudjuk győzni. Természetesen az első hely megszerzése a célunk, de ha azt nézzük, hogy hozzájuk képest mi milyen körülmények között edzünk, akkor a mostani is igen szép eredmény — mondta Kincses Krisztina.

A nem olimpiai sportágak kategóriájában, a nők mezőnyében Kéri Valentina (kick-box, országos bajnok, K1-világkupa és Európa-bajnoki 1. hely) végzett az első helyen két sakkozó, Kecskeméti Krisztina (2. hely az országoson) és Mila Šoklovački (tartományi bajnok) előtt, a fiúknál pedig Kecskeméti Árpád (sakk, tartományi bajnok) szerezte meg az első helyet. A legsikeresebb edzőnek Zörgő Lászlót, a Zenta Birkózóklub edzőjét választották meg, a csapatsportok kategóriájában a Zenta Vízilabdaklub, az egyéni sportok csapatversenyének kategóriájában pedig a Zenta Birkózóklub érdemelte ki az első helyet. Életműdíjban Kocsis Károly (atlétikaedző, -bíró) részesült, Bognár András nyugalmazott testnevelő tanár pedig a labdarúgásban végzett tevékenységéért polgármesteri köszönőlevelet vehetett át.

Szegedinszki Igor, a Zentai Sportszövetség titkára elmondta, hogy a zsűrinek az idén könnyebb volt a dolga, mivel a sportszövetség hozott egy szabályzatot, kidolgozott egy pontozási rendszert, és így valamennyivel egyszerűbb volt a döntés.

— A zentai versenyzők az idén is sok kiváló eredményt értek el. Kiemelném a birkózókat, akik a december elején megrendezett Balkán-bajnokságon több érmet szereztek, ők a fiatalabb kategóriákban szinte taroltak. Az idősebb korosztályokban a lányoknál a vízilabdázók, az asztaliteniszezők, a fiúknál az atléták szálltak be az első helyért vívott harcba, a nem olimpiai sportágak képviselői közül pedig már hagyományosan a kick-boxosok a legjobbak. A klubokban kiváló munka folyik, a sportolók fejlődnek, hiszen azok, akik tavaly a fiatalabbak között értek el jó eredményeket, az idén az idősebb korosztályokban is jól szerepeltek — értékelt Szegedinszki.

Az év legjobbjai címért folytatott versengésben — a sportcsarnok létrejöttével — jövőre már minden bizonnyal a labdajátékok képviselői is részt vesznek, és akkor még izgalmasabb harc jöhet létre a rangos díj megszerzéséért.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..