home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenével átmenni a szivárvány alatt
Zséli Ágnes
2016.02.15.
LXXI. évf. 6. szám
Zenével átmenni a szivárvány alatt

A törökbecsei községi művelődési házban a becsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola humanitárius koncertet mutatott be. Gyönyörű kórusénekkel, kamarazenekarral köszöntötték a zenetanárok, diákok a háromszáz jelenlévőt.

Az összeállításból a filmzene mellett nem maradtak el a nagy klasszikusok művei sem. A belépőjegyekből származó teljes bevételt a törökbecsei Mozgáskorlátozottak Egyesületének adományozták. Az ötlet a zeneiskola tanárait összefogó Zenei Pillanat Egyesülettől származott.

Gubics Attila, az egyesület elnöke gyermekparalízissel született. Elmondása szerint egyesületük ez idáig még nem részesült pénzsegélyben. Kézműves-foglalkozásokat tartanak, az elkészült tárgyakat pedig megpróbálják értékesíteni, hogy ezzel is pótolják a hiányzó anyagiakat.

Az önkormányzat projektumok által segíti munkájukat, ez azonban korántsem elegendő.

— A koncert fontos volt, hiszen azt bizonyítja, hogy valaki mégis gondol ránk, segíteni akar. Nekünk sok nehézséggel kell szembenéznünk, másként élünk, mint az emberek többsége, nekünk küzdenünk kell! — tette hozzá az elnök.

A negyvennyolc éves Budai Tibor, aki úgyszintén gyermekparalízissel született, abban reménykedik, hogy a műhelymunkákat folytatni tudják, és sikerül felkelteni az emberek érdeklődését a tevékenységük iránt.

A zenede tanárai mellett a tanulók is megérezték a koncert üzenetét. Karácsonyi Orsolya hatodikos tanuló zongorán játszik:

— Úgy gondolom, sokat segíthetünk, hiszen a mozgássérült embereknek is meg kell adni az esélyt, hogy teljes életet éljenek.

Vrebalov Daniella zongoratanárnő az elhangzottakhoz azt fűzte hozzá, hogy a zene gyógyít, illetve összeköti az embereket.                  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..