home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2022.10.21.
LXXVII. évf. 41. szám
Zenei újdonságok

Lotfi Begi x Hősök: Bajnok a Fradi — Kulka János: Sorskereső — Ava Max: Million Dollar Baby

Lotfi Begi x Hősök: Bajnok a Fradi

Szinte hihetetlen, de elkészült Magyarország legsikeresebb labdarugócsapatának első albuma, A nagy Fradi lemez: a zene ereje címmel. Mint kiderült, a projektum megálmodója és producere a Fonogram-díjas Lotfi Begi volt, aki nem akármilyen közreműködőkkel dolgozott együtt az új anyagon.

A korongon olyan szerzemények átdolgozásait is hallhatjuk, mint az Ámokfutóktól A hold dala című legendás sláger, melyet Kozsóék Begivel, Náksi Attilával és DR BRS-sel gondoltak újra — egyébként a kollaboráció hatalmas siker lett, hiszen két hónap alatt már 1,8 milliós YouTube-nézettségre tett szert —, de a Dér Henivel közösen felvett Freed From Desire is a tracklist része.

A válogatáson szerepel még Rúzsa Magdi nagy visszatérését követő felvétele, az Olé, valamint olyan ismert előadók szerzeményei, mint Caramel, a Hősök, Szasza, Nyári Kálmán, Sipos Péter, Hevesi Tamás, DJ Junior, Pataky Attila és Bűdi Szilárd.

A lemez debütálását egy látványos videóklippel ünnepelték meg, mely a Hősökkel közösen felvett Bajnok a Fradi című dalhoz készült. A forgatás természetesen Ferencváros kultikus helyszínein történt.

 

Kulka János: Sorskereső

Nemrég debütált a méltán ismert Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Kulka János Pálmaszív című önálló lemeze. A korongról már meg is érkezett az első előfutár, a Sorskereső.

Tövisházi Ambrus zeneszerző Tariska Szabolcs Artisjus-díjas szövegíróval közösen hét évvel ezelőtt kezdett el dalokat írni a színész számára. Közös munkájuk gyümölcse lett a Pálmaszív, mely tíz új Kulka-dalt sorakoztat fel. Az október 6-án megjelent zenei anyag különlegessége, hogy minden egyes felvételhez külön videó is készült.

A most megjelenő Sorskereső egy komor hangvételű dal, mely a háború viszontagságairól szól. Ezt a témaválasztást és borongós stílust ellensúlyozza a színész mindenki által jól ismert megnyugtató, lágy hangja és a gyönyörű dallamvilág. Akárcsak a lemezhez készült további videók esetében, a Sorskeresőhöz forgatott kisfilm is szakít a klipes hagyományokkal, hiszen nincs benne szájszinkron. A színművész arcjátékával, szemével és mozdulataival meséli el a dal történetét.

 

Ava Max: Million Dollar Baby

Ava Max egy kegyetlenül ütős, retró feelingű dallal rázza fel a szürke hétköznapokat. Megérkezett a Million Dollar Baby, mely a januárban megjelenő új albumának, a Diamond & Dancefloorsnak az előfutára is egyben. Be kell vallani, ezúttal is egy upbeat stílusú, fülbemászó felvételt hozott nekünk, mely pillanatok alatt fog slágerré válni.

Amikor ezt a dalt felvettem, éppen egy nagyon nehéz időszakon mentem át, összetört szívvel és sok szomorúsággal teltek a napjaim. Azért neveztem el a tracket Million Dollar Babynek, hogy emlékeztessem saját magam az értékeimre, a szöveget pedig azért írtam, hogy megmutassam, bármit legyőzhetsz és bármit elérhetsz, ha igazán akarod” — mesélte Ava egy interjúban.

Képek: friendly.hu/wp-content, www.mafab.hu, cdn.warnermusic.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..