home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2021.08.06.
LXXVI. évf. 29. szám
Zenei újdonságok

Berkes Olivér: Volt, ami volt — New Level Empire x Curtis: Az első és utolsó

Berkes Olivér: Volt, ami volt

Berkes Olivér mára már Magyarország kedvenc férfihangja lett, aki a slágerlisták és a YouTube-trending megkerülhetetlen szereplőjévé vált. Mindez olyan dalainak köszönhető, mint a Jó vagy rossz legyek, a Visszakért a múlt, a BSW-vel közösen jegyzett Nem volt szép vagy a tavaly év végén megjelent Évszakok feldolgozás, melyet DR BRS-sel közösen készítettek el, és mely már 15 millió megtekintésnél jár a világ legkedveltebb videómegosztóján.

Legújabb dala, a Volt, ami volt egy igazi nyári sláger. Laza hangvételű, rádióbarát szám, melynek szerzője ő maga. A track producere Somogyvári Dániel volt, míg a dalszöveg Molnár Tamás segítségével született meg, Olivér gondolatai alapján.

Az elmúlt másfél év rengeteg megpróbáltatással járt mindenki számára. Szerettem volna a szám jókedvű dallamvilágával és felhőtlen témájával ezt ellensúlyozni, azzal a mottóval, hogy végre itt a nyár, éljünk a mának, örüljünk a jó időnek és a szabadságnak — illetve ha tehetjük, szakítsunk időt a baráti fröccsözésekre is” — mondta Olivér a Magneotonnak. „A korábbi szerzeményeim többnyire a mostanitól eltérő karakterűek voltak, nemcsak dallamvezetésben, de szövegvilágban is. Most azonban igyekeztem megragadni a nyári életérzést és a pillanatnyi öröm, boldogság megélésének jegyében alkotni. Reményeim szerint sokan át tudják majd érezni az felszabadult hangulatot, és szeretik majd az életvidám sorokat” — tette hozzá.

Az új szám klipjében feltűnik a népszerű Lupa Beach, de az Erzsébet tér is. A kisfilm teljesen hozza a dal lazaságát, így alkotva egy egységes egészet. „Olyan kötetlen klipet képzeltem el, amelyben a könnyedségé, a perzselő napsütésé és egy kis romantikáé a főszerep. A forgatáson nagy vágyam vált valóra, hiszen a kutyusom, Clooney is szerepelhetett a felvételeken, amit büszke kutyaapukaként már egy ideje dédelgettem” — mesélte az énekes.

 

New Level Empire x Curtis: Az első és utolsó

Végre ismét egy új dallal jelentkezik Magyarország egyik legmenőbb zenekara, a New Level Empire. Vagy nem is újjal? Az igazság az, hogy ezúttal saját számát dolgozta fel.

Történt, hogy 2013-ban született szerzeményükkel a zenészek versenybe szálltak A Dal 2014 vetélkedőn, melyben egészen a döntőig jutottak. Már akkor is sokan szerették az akkor még csak angol nyelven létező The Last One című tracket, de a csapat tagjai most úgy gondolták, eljött az ideje a magyar változatnak is.

Feltételezem, túl snassznak érezték, ha csak egyszerűen fogják és lefordítják, ezért egy kicsit felturbózták. Például azzal, hogy meghívták Curtist, hogy dobja fel a hangulatot egy kis rappel. Azt pedig meglepően olvastam, hogy az animációs klipet nem más készítette el, mint Shane 54, azaz Császár Előd. Az új köntösbe bújtatott dal Az első és utolsó címet kapta.

Nyitókép: https://akvariumklub.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..