home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2021.07.16.
LXXVI. évf. 25. szám
Zenei újdonságok

Dua Lipa: Love Again — OliverFromEarth x Nági: Szerintem

Dua Lipa: Love Again

Az albán származású Dua Lipa az utóbbi időben hatalmasat tarolt. 2020-ban jelent meg második nagylemeze, a Future Nostalgia, mely az év egyik legnagyobb zenei dobása volt. A lemezt a rajongók mellett a szakma is elismeréssel fogadta, hiszen jókor volt jó helyen. Éppen egy olyan pillanatban került fel a polcokra, amikor divatba jött a ’80-as évek hangzása. Dua pedig tökéletesen ötvözte az éra feelingjét a mai modern poptrendekkel. Olyannyira kezdett szaladni a szekér, hogy a korong megjelenése után kiadták a lemez újragondolt változatát, mely a Club Future Nostalgia nevet kapta, majd erre jött rá az idén az extra kiadás, Future Nostalgia — The Moonlight Edition címmel.

Utóbbin van egy dal, a kislemezként frissen megjelent Love Again, mely egészen a ’30-as évekig repít vissza bennünket, hiszen a szám alapjául Al Bowlly klasszikusa, a My Woman szolgált. Dua és csapata pedig a tőlük megszokott professzionális érzékkel nyúltak a legendás zenéhez, és adtak hozzá kellő mennyiségű, a mai kornak megfelelő popstílusjegyeket, természetesen úgy, hogy megmaradjon benne az eredeti retró hangulat. A végeredmény magáért beszél.

 

OliverFromEarth x Nági: Szerintem

A Patocska Olivér és Barabás Dávid alkotta duó ez alkalommal egy fiatal tehetséggel, Nágival egészült ki, hogy közös erővel szülessen meg legújabb popdaluk, a Szerintem. Ők hárman eddig ilyen formában még nem dolgoztak együtt, így valójában az első találkozáskor felmerülő érzéseiket foglalták zenébe.

Ismerős idegenek voltunk egymásnak már az első pillanatban. Jó érzés fogott el Nági közelében, és így jött a gondolat, hogy olyan dalt írjunk, amely a legkézenfekvőbb a témáját tekintve: vessük papírra, ahogyan abban a pillanatban elképzeljük, milyen lehet a másik. Ennél őszintébb tartalom nem is születhetett volna” — mesélte Olivér.

A vadiúj dal egy megdöbbentő kisfilmmel érkezett, mely teljesen más szemszögből mutatja be a felvétel eredeti jelentését.

A klip akár arról is szólhatott volna, hogy egy pár meglátja egymást a buszon, aztán lepereg közös életük filmje a fejükben, de nem szólítják le egymást, így a történet amilyen gyorsan elkezdődött, véget is ér. De mi inkább úgy döntöttünk, kontrasztot adunk a számnak” — fogalmazott az énekes. „A fent említett élethelyzetet egy morbid fantázia köré építettük fel: elképzeltük, milyen lehet ugyanezt egy patológus szemszögéből átélni” — mondta Olivér.

Már ebből a néhány gondolatból is láthatjátok, hogy a srácok szeretnek eltérni a megszokottól. Azt pedig, hogy a végeredmény mennyire sikerült morbidra, döntsétek el ti, miután megtekintettétek a klipet!

 

Kép: moriczszinhaz.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..