home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
​​​​​​​Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2021.07.09.
LXXVI. évf. 26. szám
​​​​​​​Zenei újdonságok

Sipi x Lotfi Begi feat. Sipos F. Tamás: Bulivan — bongor: Fogócska — Ocho Macho: Valahogy majd megint újrakezdem

Sipi x Lotfi Begi feat. Sipos F. Tamás: Bulivan

Ezt komolyan nem hiszem el! Az utóbbi időben egy olyan korszakot élünk meg, amelyben nagyon divatos a régi dalok feldolgozása. Olyannyira, hogy előbb-utóbb körbe fogunk érni, és nem lesz mit feldolgozni. Mindez azért jut eszembe, mert a legújabb ilyen szerzemény, mely új köntöst kapott, az nem más, mint a Bulivan.

Emlékeztek még Sipos F. Tamás brutális, 1993-beli slágerére? Bizony arról a konkrét dalról van szó, melyet újragondolt Magyarország egyik legmenőbb producere, aki nem lehet más, mint Lotfi Begi. A szám végül is újból értelmet kapott, hiszen az emberek a hosszú ideig tartó korlátozások után valószínűleg nagyon várják már az igazi nyári bulikat, szóval ez a szerzemény akár nagyot is mehet. A vadiúj Bulivan tarckben és a klipben egyébként részt vett maga Tamás fia, Sipos Dani, azaz Sipi is, aki az utóbbi időben DJ-ként is tevékenykedik, most viszont rappel. A klipben pedig van minden, ami egy nyári bulihoz kell: hajó, bikinis lányok, nagy vízfelület.

 

bongor: Fogócska

A rapID talent vajdasági származású győztese, bongor ismét egy újdonsággal érkezik. Legújabb dala a Fogócska címet kapta. A következőképp nyilatkozott róla: „A Fogócska a mai rendszer, de még inkább a »drogháború« gyerekességét érzékelteti. Ennél a tracknél is, mint a legtöbb zenémben, már szövegírás közben előttem volt vizuálisan, hogy hogyan bontakoznak ki az események. Úgyhogy a forgatókönyv némileg a szövegből következett. Viszont a forgatóstáb behozott több olyan pluszsíkot, rengeteg apró geggel és áttételes viccel, amelytől sokkal izgalmasabb lett a dal.

Mint az manapság elvárás, a szerzemény egy klipet is kapott. „Ez a klip egy sűrített, kiragadott momentum a büntetés-végrehajtás által diktált kényszerpályákból. Egy szerencsétlenül járt fogyasztó a menekülést választja, ám ezzel a döntésével újabb és újabb törvényeket kényszerül áthágni, ami miatt végül ténylegesen bűnözővé avanzsálódik” — mesélte bongor.

 

Ocho Macho: Valahogy majd megint újrakezdem

Egy igazán megható történet következik. Az Ocho Macho legújabb szerzeményének a címe ugyanis az, hogy Valahogy majd megint újrakezdem. Mindez azért, mert a zenekar a kezdetektől követte és támogatta a négyéves Olivért — aki SMA betegséggel küzd — és családját. „Egyik éjjel jött a felismerés, hogy Olivér és családja kezét ebben a nehéz időben sem szeretném elengedni, és úgy gondoltam, az új dalban most legyen ő a középpontban” — mesélte Gergő a zenekarból.

A kisfiú a klipben is feltűnik, melyben a csapat teljes értékű tagjaként minden hangszert kipróbál, és még a mikrofont is magához ragadja. „Óriási szeretetben, családi hangulatban forgattunk, és még az sem zavart, hogy szakadt az eső egész nap! Köszönet a családnak és Perenye lakóinak a segítségért!” — teszi hozzá az énekes.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a videó végén néhány kép erejéig Olivér és családja mindennapjaiba is betekinthetünk: láthatjuk harcukat, küzdelmüket, sikereiket és örömüket is. „Látható, hogy mindennapos segítségre van szüksége, viszont az is megmutatkozik, mennyi erő, kitartás van benne. Mi is hatalmas erőt kaphatunk tőle” — hangsúlyozza Gergő.

 

Képek forrása:  www.magyarszo.rs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..