home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2021.05.28.
LXXVI. évf. 19. szám
Zenei újdonságok

Das Funk: Te vagy a lány — IMRIK feat. Ya Ou: Lehet-e még

Das Funk: Te vagy a lány

A Das Funk egy olyan zenekar, amelyben minden tagnak más a múltja és a háttere. Van közöttük színész, zenetanár, zenei producer és még DJ is.

Az énekes Miller Dávid, aki zenei karrierje mellett színészként is dolgozik, így több, jelenleg futó sorozatban és magyar filmben is találkozhatott vele a közönség. Emellett az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője, és az sem mellékes, hogy tavaly év végén megnyerte a szintén a csatornán sugárzott Álarcos Énekest.

Az elektronikus hangzásért felelős és a gitáros nem más, mint Bakonyi Bálint, a 1G School zeneiskola alapítója és vezetője, aki huszonkét éve foglalkozik zeneszerzéssel. 2012 óta ismert magyarországi együttesekkel és előadókkal dolgozik producerként és hangmérnökként.

A dobos, Sümeghi Tamás, egy aranylemezes zeneszerző, aki csaknem harminc éve dobol, és olyan ismert művészekkel dolgozott együtt, mint Keresztes Ildikó, Andy Irvine vagy Alapi István. Egyúttal ő Magyarország egyik legnagyobb dobiskolájának oktatója is.

A billentyűs és basszusos Ullmann Ottó — Dávid unokatestvére — szintén színész/zenész családban nőtt fel, így érthető, hogy életének fontos része a művészet. A kőbányai zeneiskolában végzett, néhány éve pedig az elektronikus műfaj nagy kedvelője, így zenei munkásságát is ennek szenteli.

Az énekes Szegedi Timi pályafutása pedig nyolc éve a Bit Busters nevű elektronikus formációval kezdődött, mellyel azóta már MadCity néven meghatározó alakja a budapesti klubéletnek. Mindemellett számos egyéb zenei projektumban is részt vesz.

A vajdaságiak számára már ismerősen csenghet a név, hiszen a Műanyag sláger című dal hónapok óta hallható a rádiókban Magyarországon és idehaza is. Most viszont máris megérkezett a legújabb szám, mely a Te vagy a lány címet viseli. Egy igazán hangulatos, lüktető nyári dalról van szó, melyben ismét sikerült tökéletesen egybegyúrni a funk világát az elektronikus zenével.

A dalt Miller Dávid írta, a zenét viszont a csapat közösen szerezte. Mint már megszokhattuk, a szerzeményhez egy új klip is jár, melyben az énekes mellett Kaló Judit táncos-koreográfus is feltűnik. A végeredmény április 28-ától már megtekinthető a YouTube-on.

 

IMRIK feat. Ya Ou: Lehet-e még

Egy igazán friss szerzeménnyel jelentkezik Imrik Ádám, azaz IMRIK, aki ezúttal Ya Ouval fogott össze annak érdekében, hogy kiadják legújabb dalukat, melynek címe: Lehet-e még.

Ádámmal már dolgoztunk együtt néhány évvel ezelőtt, ismerjük egymás zeneiségét. Örültem neki, amikor megkeresett, és két zenei alapot is elküldött, hiszen hozzám egyébként is nagyon közel áll az elektro-house-pop világ. Elmondta, hogy milyen témát álmodott meg, erre egyből rá is éreztem lelkileg, és két nap múlva visszaküldtem neki egy szinte már végleges verziót. Nem mindig ilyen gyors a munka a közreműködéseknél, de ebben az esetben nagyon könnyen helyükre pattantak a puzzle-darabkák. Sikerült egy olyan dalt összehozni, amely zeneileg könnyen emészthető azok számára is, akik kevésbé hallgatnak elektronikus zenét, akik pedig eleve szeretik ezt a stílust, azoknak kifejezetten beragad. Büszke vagyok erre a projektre, sokat várok tőle” — mesélte Ya Ou a Magneotonnak.

Képek: 24.p3k.hu, yt3.ggpht.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..