home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2021.04.09.
LXXVI. évf. 12. szám
Zenei újdonságok

Bebe Rexha: Sacrifice — Bruno Mars, Anderson .Paak, Silk Sonic: Leave the Door Open

Bebe Rexha: Sacrifice

Bebe Rexha ismét egy újdonsággal jelentkezik, mely ezúttal a Sacrifice címet kapta. A szerzemény azért is izgalmas, mert ez az első előfutára az énekesnő nemsokára megjelenő lemezének. A dal pedig igazán partis. Lüktető, dallamos, dúdolható, élvezhető. Valószínűleg nagy kedvence lesz a rádióknak és a kluboknak.

A készülő albumom az eddigi legtöbb kihívással járó projektumom, melyen valaha dolgoztam. Folyamatosan újraírom és újraveszem a dalokat azért, hogy valóban egy olyan korongot hozzak ki, amely őszintén bemutatja, hogy ki vagyok én mint énekesnő, mint szövegíró és nem utolsósorban mint művész” — mesélte Bebe. „Egy valódi zenei utazást akarok készíteni a hallgatóknak, mely a pop műfaj rock- és hiphopelemekkel pezsdített világába kalauzolja el őket” — tette hozzá.

Ez pedig nem csak üres beszéd, hiszen az albán származású Bebe 2017 óta folyamatosan jelen van a legmenőbb előadók között. Mindez az olyan dalainak köszönhető, mint a The Way I Are (Dance With Somebody) vagy a Meant To Be. Az sem mellékes, hogy a Spotifyon 400 millió streamet generált a David Guettával és J Balvinnal közösen felvett Say My Name című dala. A Grammy-jelölt, többszörös platinalemezes Bebe legutóbb például Doja Cattel robbantott nagyot, amikor megjelent a Baby, I’m Jealous című daluk, melyet már több mint 50 millióan láttak a YouTube-on.

S mint ahogyan az lenni szokott, ez a szerzemény is kapott egy kiváló klipet, melyet ezúttal Christian Breslauer rendezett, és melyben Bebe egy merész vámpír szerepében látható.

 

Bruno Mars, Anderson .Paak, Silk Sonic: Leave the Door Open

Manapság főleg a modern hangzás és a lüktető ritmus jellemző a toplistás dalokra, de szerencsére vannak kivételek. Ilyen előadónak számít Bruno Mars is, aki még mindig igazi zenét tesz le az asztalra. Olyat, amelyben még mindig van hangszer, klasszikus értelemben vett harmónia és kellemes dallam. A baj csak az, hogy Bruno 2016 óta nem jelentkezett semmivel, így sokan tették fel a kérdést: mi lett vele?

Ahogyan sejteni is lehetett, valójában kőkemény munka folyt a háttérben. A Grammy-díjas előadó ugyanis összefogott Anderson .Paak szintén Grammy-díjas énekessel, és kettőjük kollaborációját, együttműködését Silk Sonicnak nevezték el. Ez azért izgalmas, mert a híresztelések szerint nemcsak egy dal jelenik meg tőlük, hanem állítólag egy teljes album.

Amíg viszont a valószínűleg legendássá váló lemezre várunk, itt is van az első közös szerzemény, mely a Leave the Door Open címet kapta. Ráklikkeltem, elindult, és jött a meglepetés. Végre! Most sem kanyarodtak el az igazi zenétől, sőt! Visszahozták a ’80-as évek végéről, ’90-es évek elejéről ismerős soul/R’n’B hangzást. Felidézték a régi Whitney Houston-, Mariah Carey-világot, megspékelték egy kis Jackóval, amit csak üdvözölni tudok. A lényeg, hogy végre egy olyan dal került fel a YouTube-ra, amely esetében határozottan és izgalommal tudom ajánlani azt, hogy keressétek meg, klikkeljetek rá, fel a fülhallgatót meg a hangerőt, és hadd szóljon! Igazi zenei csemegéről van szó.

Kép: www.nme.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..