home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.12.04.
LXXV. évf. 48. szám
Zenei újdonságok

DR BRS X Berkes Olivér: Évszakok — Dua Lipa, Angèle: Fever

DR BRS X Berkes Olivér: Évszakok

1987-ben jelent meg Balázs Fecó egyik legnagyobb slágere, az Évszakok, mely beleírta magát a magyarországi zenei történelembe. Huszonöt év után a feldolgozáskirály DR BRS úgy döntött, hogy elkészíti a 2020-beli változatot, melyhez Berkes Olivért hívta segítségül.

Már maga a dal bemutatása sem volt semmi, először ugyanis a Sztárban Sztár című műsorban hallhatta a közönség, ahol megjelent maga Balázs Fecó is. DR BRS sajnos nem tudott ott lenni, hiszen sokakhoz hasonlóan neki is pozitív lett a koronatesztje.

A felvétel új részeihez a dallamot Berkes Olivér írta, DR BRS és az Artisjus-díjas Hujber Szabolcs pedig közösen egy aktuális szövegkörnyezetbe tették. A hangszerelést Szabó Zé készítette, aki számára fontos volt, hogy megtartsa az Évszakok eredeti világát, egyszersmind egy friss, igazán mai hangzást adjon neki.

Olivér a következőket mesélte a dalról: „Mindketten rajongunk Fecó munkásságáért, ez a dal pedig az egyik kedvencünk. Hatalmas élmény és egyúttal megtiszteltetés volt az eredeti refrént belefűzni a saját zeneiségünkbe.” DR BRS elmondta a Magneotonnak: „Már régóta kerülgettük egymást Olivérrel, de a közös projektum valamiért váratott magára. Kellett hozzá a tökéletes dal és időzítés. A csillagok most végre összeálltak, így tető alá tudtuk hozni az Évszakokat. Álomszerű volt Olivérrel együtt dolgozni.”

Egy feldolgozásnál úgy illő, hogy az ember engedélyt kér a szerzőtől, és Balázs Fecó esetében a reakció nem is lehetett volna pozitívabb: „Óriási öröm számomra, hogy ez a dal évtizedeken át meghatározó eleme lehetett a lejátszási listáknak. Nagyon megtisztelő, hogy a mai napig ennyien ismerik és szeretik. Boldog vagyok, hogy Olivér és Attila éppen ezt a szerzeményt választotta, ebben a formában pedig már a legfiatalabbak is megismerhetik és szerethetik.”

 

Dua Lipa, Angèle: Fever

Dua Lipa Future Nostalgia címmel az idén jelentette meg várva várt nagylemezét, mely az idei év egyik legnagyobb dobása lett. Nemcsak a rajongók, de a szakma is elismerte, ami nem csoda, hiszen olyan dalokat tartalmaz, mint a Don’t Start Now, a Physical vagy a Break My Heart. Ezután augusztus végén újragondolták az egészet, és kiadták a Club Future Nostalgia remixalbumot. Ennek különlegessége, hogy Dua Lipa rengeteg előadóval dolgozott együtt. Olyan nagyságokkal, mint Gwen Stefani, Mark Ronson vagy éppen Madonna és Missy Elliott.

Most az eredeti albumról jelent meg egy új kislemez, melynek az a különlegessége, hogy kétnyelvű. Ennek oka, hogy ez esetben Dua választása a belga szupersztárra, Angèle-re esett. A szerzemény a Fever címet kapta, mely egy igazi tüzes, deephouse-elemekkel megspékelt popdal lett. A szám november 6-án került fel a YouTube-ra, és azóta már 13 millióan voltak rá kíváncsiak.

Kép: channelrradio.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..