home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.10.23.
LXXV. évf. 42. szám
Zenei újdonságok

Berkes Olivér x BSW: Nem volt szép — Zséda: Csak a szívemet dobom eléd

Berkes Olivér x BSW: Nem volt szép

Berkes Olivért nem tehetségkutató versenyekből ismerhetjük, hanem onnan, hogy 2016-ban és 2017-ben eljutott egészen A Dal döntőjéig. Az ismertséget meglovagolta, és azóta is nagyon magas színvonalon műveli a zenét. Most a BSW-vel fogtak össze, és készítettek egy nagyon ütős dalt, mely a Nem volt szép címet kapta. Aki nem ismeri, a BSW egy kéttagú rapcsapat, kiegészülve egy DJ-jel. A banda mocskos stílust képvisel, trágár rapekbe csomagolja a véleményét, ám mindezt zeneileg és szövegileg maximálisan igényesen teszi.

A szám első lépéseire így emlékszik vissza a BSW: „Hallottunk annak idején a rádióban egy dalt, melyről azt hittük, hogy valami amerikai produkció. Később kiderült, hogy Berkes Olivér volt az! Ezek után amikor megkeresett bennünket a demóval, nem sokat gondolkoztunk, azonnal belevágtunk.”

„Személyesen is működött a kémia, jó volt Olivérrel együtt melózni, profi és gördülékeny volt a munka, és nyugodtan kijelenthetem, hogy ez a végeredményen is hallatszik! Szívünkhöz nőtt ez a projekt, annak ellenére, hogy közös dal, mégis mindenki a sajátjának érzi! Mi hoztuk bele a tőlünk megszokott lazaságot, Olivér és Smithmusix pedig a zenei fantáziát és maximalizmust. Amerika lett a cucc!” — teszik hozzá nevetve.

Olivér a következőket nyilatkozta a szerzemény kapcsán: „Már nagyon régóta követem a BSW pályafutását, ezzel párhuzamosan pedig a rap stílusban is elmerültem. Szerettem volna egy ilyen jellegű dallal is jelentkezni, ez azonban egy nagyon éles váltás lett volna. Elkezdtünk gondolkodni, hogyan tudnánk ezt a zenei világot az enyémbe integrálni, és közreműködőnek egyből a BSW ugrott be. Imádtam a srácokkal dolgozni. Mindenki azt csinálta, amihez valóban ért.”

Meg kell jegyezni, hogy nem csak a zeneszám lett nagyon Amerika, a hozzá készült klip is menőre sikeredett. Ugyanebben a videóban történik meg Olivér stílusváltása is, a klip elején ugyanis megválik az eddigi hajától, és a dalba már egy új frízzel vág bele. Az már csak hab a tortán, hogy egy pillanatban a szundikáló Metzker Viki is megjelenik.

 

 

Zséda: Csak a szívemet dobom eléd

Többször is írtam arról, hogy ismét menő a ’80-as évek hangzásvilága, így sokan döntenek úgy, hogy retró dalt írnak vagy dolgoznak fel. Ezt eddig a legsikeresebben például a The Weeknd, Dua Lipa vagy éppen David Guetta/Sia tették meg, ám ezúttal egy magyar énekesnő is beállt a sorba, név szerint Zséda, Vikidál Gyula klasszikusát, a Csak a szívemet dobom eléd című számot bújtatva új köntösbe.

„Régi tervem volt ezt a dalt elénekelni. Végre eljött az ideje, mert most tudtam azt a magabiztosságot, azt a kirobbanó energiát beletenni, amely igazán életre kelti” — mesélte Zséda az újdonságról. „Vikidál Gyula régi kedvencem, óriási hang, nagy formátumú énekes. Boldog vagyok, hogy meghallgatta, és tetszik neki ez az új változat! Imádtam csinálni, mert hatalmas ívet lehet a számban bejárni, sok lehetőség van benne egy énekes számára. A rockos, energikus verzéktől a szenvedélyes, musicales, drámai végkifejletig. Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szerzeményei mindig nagy hatással voltak rám!”

A végeredmény valóban parádés lett, és nemcsak a szintihangok idézik benne a ’80-as éveket, hanem maga a klip képvilága is. Az autók szerelmeseinek külön ínyencség, hogy Zséda egy DeLoreannel száguldozik a videóban. Mi lehet ennél még ’80-asabb?

 

 

Nyitókép: i.pinimg.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..