home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.08.21.
LXXV. évf. 33. szám
Zenei újdonságok

Jason Derulo: Take You Dancing — Majka & Curtis & Nika: A csúcson túl

Jason Derulo: Take You Dancing

Jason Derulo napjaink egyik legmeghatározóbb zenei alakja, akinek hosszú éveken keresztül voltak jobbnál jobb slágerei. Az utóbbi időben sokan vannak karanténban, nincs ez másképp énekesünk esetében sem. Ez idő alatt keményen belevágott a TikTok-videók gyártásába, így az utóbbi időben mindenki erről beszél. Egyrészt mert látszik az az őrületes luxus, amelyben él, másrészt azért, mert állítólag ezzel is rengeteget keres. Egyszer megkérdezték tőle, hogy posztonként valóban 75 000 dollár üti-e a markát, mire ő viccesen csak annyit mondott: ennél sokkal több!

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy egy ideje elég fura zenék kerültek ki a kezei közül. Egy kicsit úgy tűnt, mintha elveszett volna. Most viszont egy olyan dallal jelentkezett, amely ismét szerethető, megjegyezhető, dúdolható, táncolható. Ez a Take You Dancing, mely táncra invitál. A számról így nyilatkozott: „Szerintem most mindenkinek szüksége van egy dalra, mely egy kicsit felvidítja” — utalva a járványra, mely még javában tombol a tengerentúlon. „Remélem, a Take You Dancing ad egy kis vidámságot ezekben az erőt próbáló időkben” — tette hozzá.

A szerzeményhez egy igazi táncos klip is készült, mely látványban igen sokat nyújt. Mondjuk, ez várható is volt, Derulo ugyanis ama kevés énekesek közé tartozik, akik eszméletlenül jól tudnak táncolni. Annyira, hogy személy szerint olyan nevek mellé tenném, mint Usher vagy JK.

 

 

Majka & Curtis & Nika: A csúcson túl

Van az úgy, hogy egyes dalokat elsőre megszeretünk, mások egyszerűen csak rosszak, és vannak azok, amelyeket szokni kell. Szerintem ilyen A csúcson túl is. A receptet és az elképzelést is értem, hiszen napjainkban nagyon divatos a ’80-as évek feelingjét visszacsempészni akár a zenébe is, így nem meglepő, hogy ezúttal is egy igazi klasszikushoz nyúltak éppen ebből az érából. A szám, melyet feldolgoztak, a legendás When the Rain Begins to Fall Jermaine Jacksontól és Pia Zadorától, a végeredmény pedig… Maradjunk annyiban, hogy szokni kell.

A csapat egyébként, mely az átdolgozás kedvéért összeállt, nagy nevekből áll. Majkát nem kell külön bemutatni, és Curtis is széles körben ismert. Ez egy olyan duó, amely többször is bizonyított, és bár nemrég volt köztük egy éles vita — drog, züllés stb. —, most úgy tűnik, rendeződött a helyzet, és ismét közösen alkotnak. Ehhez a duóhoz társult Nika, aki egy eMeRTon- és Fonogram díjas énekesnő.

A zeneszámban van ének, rap, minden, ami kell, de azok számára (számomra is), akik ismerik az eredeti változatot, nagyon nehéz lesz megszokni ezt a teljesen újragondolt változatot. A fiataloknak könnyű dolguk van, ők valószínűleg most találkoznak először ezzel a dallammal. A track egy klipet is kapott, melynek producere maga Majka volt. Egy autóversenyes világot hoztak el nekünk, melyben én egy kis nosztalgiát érzek, hiszen nem éppen ilyen, de hasonló hangulatú volt a 2000-es évek elején Scooter The Logical Song című dalának képi világa is. Ez persze csak egy vélemény. A klip már megtekinthető a YouTube-on, és a cikk írásának pillanatában éppen meghaladta a 2 milliós nézettséget!

 


Kép: ripost.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..