home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.07.31.
LXXV. évf. 30. szám
Zenei újdonságok

Lotfi Begi X Kollányi Zsuzsi feat. DR BRS: Régi nyár — Dua Lipa: Hallucinate — Touch Me Not: Nincs de

Lotfi Begi X Kollányi Zsuzsi feat. DR BRS: Régi nyár

Nem akármilyen trió állt össze az idei szezon egyik legslágergyanúsabb dalához. Név szerint Kollányi Zsuzsi, Magyarország legsikeresebb DJ-producere, Lotfi Begi és a feldolgozások egyre nagyobb királya, DR BRS. A dal, melyhez ezúttal hozzányúltak, a Venus egykori, hatalmas sikerű szerzeménye, a Régi nyár, mely idei köntösbe lett bújtatva. Így a végeredmény egy igazán fresh hangzású, lüktető tempójú, könnyen dúdolható felvétel lett, melyet garantáltan sokat fognak játszani a rádiók.

A történethez hozzátartozik, hogy ez egyúttal az EFOTT himnusza is. Ez azért fontos, mert az idei fesztiválszezon nem indult éppen zökkenőmentesen Magyarországon sem, az EFOTT viszont azon szerencsések közé tartozik, akiknek sikerült megszervezniük az eseményt egy későbbi időpontban.

 

 

 

Dua Lipa: Hallucinate

Az utóbbi időben egyre divatosabb a ’80-as évek retró feelingje, mely a zenében is egyre többször jelentkezik. Ezt a tematikát pedig véleményem szerint két világsztár lovagolta meg a legjobban, név szerint a The Weeknd és Dua Lipa.

Dua Lipa ráadásul az idén jelentette meg várva várt nagylemezét, mely a Future Nostalgia címet kapta, amiből már sejthettük, hogy ez a régi és az új keveréke lesz. Hogy sikerült-e? Annyira, hogy 2020 egyik legnagyobb dobása lett! Nemcsak a rajongók vannak oda érte, de a szakma is elismeréssel fogadta. A korong egyébként olyan dalokat tartalmaz, mint a mára már slágerré lett Don’t Start Now, a Physical vagy a Break My Heart.

Most pedig ismét erről a lemezről jelent meg egy új single, a Hallucinate. Mint már említettem, a retró és a modern pop az egész albumra jellemző, így erre a trackre is. A dal egy animált klipet is kapott, melyet a nem akármilyen illusztrációiról ismert Lisha Tan rendezett. A kisfilmet ikonikus rajzfilmek inspirálták, de természetesen maga Dua Lipa karaktere is megjelenik benne.

 

 

 

Touch Me Not: Nincs de

Kabrióval a magyar tengernél, szélviharban a Balaton közepén — hangulatos újdonsággal állt elő a Touch Me Not! „Ez a dal olyan lett, amilyenek mi is vagyunk. Sikerült egy diszkó-metál számot összerakni. Ez így elsőre furán hangozhat, de ha meghallgatjátok, van benne szintipop a ’80-as évekből és lehangolt, duplázós zúzda is” — nyilatkozta Kucsera Lilla, a zenekar énekese, basszusgitárosa.

A szöveg fő vonala egyszerűen ennyi: ha valamit csinálsz, csináld jól, tiszta szívvel, hiszen az életet sem lehet félgőzzel élvezni. „Aki állandóan kifogásokat keres, vagy nem mer kilépni a komfortzónájából, az a halálos ágyán egyszer csak feleszmél, hogy valójában elszaladt mellette az idő, és már késő bepótolni az élményeket” — jegyzi meg László Zsolt, a zenekar dobosa. A Nincs de már megtekinthető a YouTube-on!

 

 


Kép: hammerworld.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..