home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.06.26.
LXXV. évf. 25. szám
Zenei újdonságok

New Level Empire X Majka: Újra úton — Tones And I: Ur So F**kInG cOoL — Viktoria Metzker: The Rhythm Of The Night

New Level Empire X Majka: Újra úton

A kollaborációk éráját éljük, és valljuk be, ezek sokszor izgalmasabbak, mint egy előadótól egy egyszerű dal. Ezúttal Majka és a New Level Empire fogott össze, egy igazi nyári slágert alkotva.

Majoros Péter — Majkát nem kell külön bemutatni. Magyarország egyik legnagyobb sztárja, aki műsorvezetői karrierje mellett a magyar zenei szcénának is meghatározó alakja. Nevéhez olyan slágerek köthetőek, mint a Curtisszel és BLR-rel közös Belehalok vagy 2017 egyik nagyon fura, de annál szerethetőbb trackje, a Mindenki táncol /90’/. A sor természetesen még nagyon hosszú.

Ami a New Level Empire-t illeti, rövid idő alatt lett Magyarország egyik kedvenc elektropop-zenekara. Ma már állandóan hallani valamelyik dalát a rádióban, és a nyári fesztiválokon is bérelt helye van. Mindez olyan számoknak köszönhető, mint a Szerteszét, a Beléd fulladnék vagy az AK26-tal közösen felvett Nagyon nagyon.

Az Újra úton, mint már említettem, egy igazi nyári sláger, ami a hozzá készült klipből is sugárzik. A számnak egy különlegessége is van, mégpedig az, hogy Majkát énekelni hallhatjuk benne. A téma pedig mi más is lenne, mint hogy végre itt a nyár, és mindenki kimozdulhat az elmúlt hónapok kényszerbezártságából.

 

 

Tones And I: Ur So F**kInG cOoL

A Tones And I név hallatán sok embernek a Dance Monkey című sláger jut eszébe, de nem mindenki ismeri az előadónő, Toni Watson háttértörténetét, pedig az sem mindennapi, ahogyan ő maga sem.

A modern kor lehetővé tette, hogy az online platformok segítségével teljesen ismeretlen előadók váljanak híressé egyik napról a másikra. Így járt a YouTube-nak köszönhetően Carly Rae Jepsen, a Vine-nak hála Shawn Mendes vagy a TikTok által Lil Nas X. Érthető, hogy énekesnőnk is hasonló útra szeretett volna lépni, így tizenhat évesen elkezdett anyagokat feltölteni a YouTube-ra. Esetében viszont nem jött a várva várt siker, ezért tizenkilenc évesen elkezdett utcazenélni. Egy alkalommal meglátta őt egy zenei jogász, név szerint Jackson Walkden-Brown, és ő mutatta be az énekesnőt a Lemon Tree Music vállalatnak. A Dance Monkey már e cég égisze alatt jelent meg.

A tapasztalt sztárok rendre azt nyilatkozzák, hogy a legnehezebb nem a nagy áttörés elérése, hanem az élen maradás. Az előadókon az első befutott sláger után nagy a nyomás, hogy mi lesz a következő, amivel előállnak. Nem kellett sokat várni, nemrég jelent meg ugyanis Tones And I második dala, mely a Ur So F**kInG cOoL címet kapta. Arról, hogy mi inspirálta őt a megírása során, így nyilatkozott: „Egyszer elmentem egy buliba, ahol egyszerűen mindenki úgy érezte, ő a legmenőbb ember a világon... Nekem ennyi elég is volt, leléptem.” A klip is erre játszik rá, hiszen Toni Watson éppen ezeket a karaktereket parodizálja ki benne.

 

 

Viktoria Metzker: The Rhythm Of The Night

Egy viszonylag hosszú kihagyás után Viktoria Metzker egy újdonsággal jelentkezik, mely a The Rhythm Of The Night címet kapta. Már ebből is sejthető, hogy Magyarország egyik legkeresettebb lemezlovasa, aki nem mellesleg rapperként és egy egyszerűbb énekesnőként is megállja a helyét, egy régi slágert vett alapul. Fogta, darabjaira szedte, majd egy tálba tette. Ezt megfűszerezte a ma oly divatos ritmusokkal, torzításokkal és dropokkal, majd ezt mind jól összekeverte. A végeredmény egy igazi partidal lett, mely remélhetőleg sokat lesz hallható a klubokban!

 

 


Kép: akvariumklub.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..