home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.03.13.
LXXV. évf. 10. szám
Zenei újdonságok

DR BRS x Király Linda: Lángra gyúl — Coldplay: Champion Of The World — Alec Benjamin: Oh My God

DR BRS x Király Linda: Lángra gyúl

DR BRS lett Magyarországon a remake-király. Amikor a Hol van az a lány feldolgozásával jelentkezett, bevallom, még nem hittem neki, de most már annyi jó újragondolás van a háta mögött, hogy csak annyit tudok mondani: le a kalappal! Számomra az is újdonság, hogy Béres nemcsak a dalok leporolásában van otthon, de a budapesti belvárosi éjszakáknak is fontos alakja. Rapperkarrierje mellett DJ és producer is, sőt, alapító atyja a Rock The City bulisorozatnak.

Ezúttal Király Lindával fogtak össze, és alkottak egy jót Minnie Riperton Loving You című dalának újragondolásával. A végeredmény a Lángra gyúl címet kapta, és a következőket mondták róla az előadók a Magneotonnak: „A Lángra gyúl mindenkihez szól, aki valaha volt már szerelmes, és érezte, milyen, amikor egy kis szikrából nagy románc születik. Szeretni és szeretve lenni a legjobb dolog a világon — ez a felvétel erről szól, de persze táncolható, feel-good hangulatban.”

 

 

Coldplay: Champion Of The World

A Coldplay egy ötéves kihagyás után sokak örömére ismét új anyaggal állt elő, bár ennek stílusa egy kicsit más lett. Ettől függetlenül a rajongók hűek maradtak, ám élő koncertekre egyelőre nem számíthatnak. A zenekar elmondása szerint ennek oka az, hogy addig nem hajlandó turnéra menni, amíg nem tudja környezetbaráttá és fenntarthatóvá tenni a koncertezést.

Azért új dalok szerencsére folyamatosan napvilágot látnak, így mindig kapunk valamit a zenekartól. Eddig már meghallgathattuk az Orphans, az Everyday Life, a Daddy és a Cry Cry Cry című számokat, most pedig máris itt a legújabb, a Champion Of The World, melyhez egy klip is készült.

A videóban Chris Martin frontembert láthatjuk, ahogy újra átéli a gyermekkori rossz élményeit, legyenek azok iskolai csúfolások vagy a szülőkkel való veszekedések. „A klip arról a mágikus erőről szól, amellyel a gyerekek egy pillanat alatt el tudnak szabadulni a valóságtól, és belecsöppennek saját álomvilágukba” — mesélte Bailly, a rendező.

 

 

Alec Benjamin: Oh My God

A mindössze huszonöt éves, Los Angeles-i zenész, név szerint Alec Benjamin a fiatal kora ellenére nem mindennapi múltat tudhat maga mögött. Első lemezszerződése után saját magának szervezett európai turnét úgy, hogy ő legyen Shawn Mendes és Troye Sivan előzenekara — persze nem hivatalosan, a koncertek előtt várakozó tömegnek játszott a parkolóban. Nem sokkal ezután Jon Bellionnal közösen stúdiózott, akinek a következő turnéján már hivatalos előzenekarként vendégeskedett, majd 2017-ben megjelent I Built a Friend című dala, mellyel az USA-ban sokak szívébe belopta magát.

Első albuma, a Narrated For You szintén sikeres lett, a Let Me Down Slowly című száma pedig már több mint 523 millió streamlejátszást generált a Spotifyon, a hozzá készült videóklipet pedig több mint 111 millióan látták a YouTube-on. Alec legújabb lemeze áprilisban jelenik meg, amíg viszont várunk rá, néhány dalt már kiszivárogtattak róla. Ilyen volt a These Two Windows vagy a most megjelent Oh My God. A zenész elmondása szerint az új track saját maga jövőbeli fiktív énjéről szól, aki nem érti, hogyan változott meg ennyire — persze reméli, hogy a valóságban ez nem fog megtörténni vele.

 


Kép:wallpapercave.com

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..