home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.03.06.
LXXV. évf. 9. szám
Zenei újdonságok

Freddie: Fúj minket a szél — Anne-Marie: Birthday — Yves V & Ilkay Sencan: Not So Bad (feat. Emie)

Freddie: Fúj minket a szél

A szakítás sosem egyszerű, de szépen is el lehet válni egykori szerelmünktől — legalábbis ezt mutatja be Freddie legújabb, Fúj minket a szél című száma.

„A szakításokat általában a nők szemszögéből szokták láttatni a filmekben, így arra gondoltunk, hogy készítünk egy olyan dalt és videót, amelyben a férfiak nézőpontjából írjuk le az eseményeket, érzéseket. A szöveget nem háborúk, hanem békés lezárások ihlették. A Fúj minket a szél a szép élmények felelevenítéséről, az elengedés folyamatáról, a gyűlölet nélküli visszatekintésről szól. Meg akartuk mutatni, hogy milyen az, amikor igenis fáj egy pasinak a szakítás, de a végén mégis csak a jó dolgokra emlékszik vissza” — mesélte Freddie a Magneotonnak.

Az új szerzemény azért is érdekes, mert egyfajta iránymutató a jövőbeli Freddie-dalok irányába. A jelenleg rögzítés alatt álló felvételek mindegyike az ő szövegeire, verseire épül, és stílusában egy érettebb, maszkulin, erőteljes, teli hangzást képvisel.

A Fúj minket a szél videóklipjét Indián rendezte, akivel a zenész már korábban is dolgozott együtt a Csodák és a Már nem számít című slágerei kapcsán. A kisfilmben három szereplő kapcsolat utáni érzelmi hullámvasútját láthatjuk, és persze magát az énekest is.

 

 

Anne-Marie: Birthday

Anne-Marie-t a Rudimental zenekar oldalán ismerhettük meg, de az igazi siker akkor jött el számára, amikor megjelent a Rockabye című dala, melyet a Clean Bandittel közösen vettek fel. Azóta folyamatosan valami olyan újjal áll elő, ami szinte kivétel nélkül előkelő helyet foglal el a toplistákon. Legújabb dala a Birthday, melyhez egy igazi tündérlányos klip is készült. A felvétel február 7-én debütált a YouTube-on, azóta csaknem 10 millióan kattintottak rá.

 

 

Yves V & Ilkay Sencan: Not So Bad (feat. Emie)

Ismét egy kemény feldolgozás készült, melyért ezúttal Yves V a felelős. Az a belga producer, akinek szinte bérelt helye van a világ egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválján, a Tomorrowlanden. Neve ismerős lehet, hiszen Afrojackkel és Icona Poppal közösen felvett dala, a We Got That Cool jelentős hallgatottságra tett szert, és tavaly mindezt két új slágerrel fejelte meg. Ezek a Show Me és a Money Money voltak.

Most úgy döntött, ő is azok közé áll, akik feldolgoznak egy már ismert, nagy dalt. Választása Dido 1998-beli slágerére, a Thank Youra esett, melynek refrénjét még Eminem is felhasználta a Stan című szerzeményében. Az új változat Yves V-nek és Ilkay Sencan török producernek köszönhetően kapott egy elég kemény, ám talán még a számhoz illő future bass alapot úgy, hogy mindeközben a vokált Emie adja. A végeredményre február 5-e óta csaknem 2,5 millióan voltak kíváncsiak a YouTube-on, ami kezdetnek nem is rossz.

 

 


Kép: I2.wp.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..