Zenei újdonságok

Zenei újdonságok

Dua Lipa: Physical — La Lana: So Messed Up

Dua Lipa: Physical

Az albán származású énekesnő/dalszerző 2017-ben jelentette meg bemutatkozó, saját nevével fémjelzett albumát, mely azóta a Spotifyon minden idők legtöbbet streamelt női lemeze lett. Azóta a most mindössze huszonnégy éves Dua Lipának olyan slágereket köszönhetünk, mint a YouTube-on több mint 2 milliárd megtekintésnél járó New Rules vagy a Calvin Harisszel közösen felvett szintén óriási siker, a One Kiss.

Aki arra gondolt, hogy az énekesnő esetleg egy pillanatra is leáll pihenni, az nagyot tévedett. Máris tudjuk, hogy április 3-án érkezik legújabb lemeze, mely a Future Nostalgia címet kapja. Erről két dal már napvilágot látott afféle előhírnökként: a címadó Future Nostalgia, valamint a még mindig ropogós Don’t Start Now.

Nos, ez a két szám is igazán befutó lett, de úgy gondolom, hogy az igazán ütős nagyágyút eddig visszatartották. Ez pedig a Physical, mely végre totál a ’80-as évek hangázást idézi. Ennek külön örülök, mert az utóbbi időben az új dalokban érezhető egyfajta nosztalgia a ’80-as évek iránt. Ilyen például a The Weeknd Blinding Lights című felvétele is. Visszatérve Dua Lipához, a vadiúj track egy klipet is kapott, mely igazán színes, táncos, jó hangulatú… Nézzétek meg a végeredményt a YouTube-on! Brutál lett!

 

 

La Lana: So Messed Up

Először is ismerjük meg La Lanát, aki Horvátországban született, eredetileg Lana Jurčević néven. Debütáló lemeze 2003-ban jelent meg, és azóta olyan ismert előadókkal dolgozott együtt, mint Vlaović, Nikša Bratoš, Ante Pecotić, Muc Softić, Luka Nižetić vagy Severina. Őt eddig sem kellett félteni, hiszen a hangja kifogásolhatatlan, van benne kellő dög, ami elengedhetetlen a mai popszakmában, és eddigi dalainak simán 100 millió fölötti az összesített megtekintése.

Szóval Lana Jurčević most a nemzetközi piacon is szeretné letenni a névjegyét. Első lépésként a neve az eddigi helyett La Lana lett, és ami még kellett: egy ütős szám. Ebben egy elismert Los Angeles-i csapat segített neki, melynek tagjai olyan ismert előadóknak is írtak dalt, mint Ariana Grande, Jennifer Lopez vagy a One Direction.

A végeredményt meghallgattam, meg is tekintettem, és ha nem tudom, hogy egy horvátországi énekesnőről van szó, akkor bizony azt gondoltam volna, hogy amerikai vagy angliai. Röviden, brutál lett! La Lana első angol nyelvű száma, a So Messed Up teljesen megállja a helyét a jelenlegi nemzetközi zenepiacon. A kérdés, hogy a háttérgépezete mennyire erős ahhoz, hogy a szerzeményt a megfelelő orrok alá dörzsölje. Mi egyelőre a YouTube-on tudjuk mérni az érdeklődést, ez jelenleg 640 000 megtekintés a maga január 31-ei feltöltésével.

 

 


A nyitóképen: La Lana (Atastars.rs)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Zene rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Zenei újdonságok
Zene
  • MTI
  • 2020.03.27.
  • LXXV. évfolyam 13. szám
Zenei újdonságok
Zene
  • Zvekán Péter
  • 2020.03.27.
  • LXXV. évfolyam 12. szám
Facebook

Támogatóink