home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2018.12.07.
LXXIII. évf. 48. szám
Zenei újdonságok

Bad Bunny feat. Drake: Mia — Anne-Marie: Perfect To Me

Bad Bunny feat. Drake: Mia

Drake a világon is ismert előadónak számít, de az USA-ban egyenesen gigasztár. Többször is próbáltuk megfejteni a szakmabeliekkel a sikere titkát, de eddig semmire sem jutottunk. Meg kellett állapítanunk, hogy egyszerűen nem tudunk amerikai fejjel gondolkozni. Ez pedig azért bosszantó, mert már nem egyszer fordult elő, hogy amikor megjelenik egy új Drake-album, akkor azt akkora őrület övezi, hogy például a Spotify is befullad. Konkrétan van olyan, hogy a top USA 20-ban az első tíz szám mind Drake nevéhez fűződik. Szóval elég érdekes a jelenség, mi pedig nem értjük.
 


 

Most viszont egy európai füllel is hallgatható dalt dobott a piacra, egy Puerto Ricó-i sráccal, Bad Bunnyval közösen készítette el. Utóbbi előadó érdekessége az, hogy tanulmányai alatt egy szupermarketben dolgozott, és időnként dalokat töltött fel a SoundCloudra. Ezzel akkora népszerűségre tett szert, hogy most már elismert előadókkal dolgozik együtt. Legutóbb például a 2018. évi American Music Awards díjátadón láthattuk, Cardi B-vel és J Balvinnal csaptak egy kemény bulit az I Like It című közös slágerükkel, mely eddig több mint félmilliárd streamlejátszást generált.

Szóval az új dal a Mia címet kapta, és különlegessége, hogy Drake spanyolul nem rappel, hanem énekel benne. Wow... A két név ismertsége és a szerzemény dallamossága pedig akkorát ütött, hogy a cikk megírásának pillanatában több mint 280 millióan tekintették meg a YouTube-on. Mindezt egy hónap alatt.

 

Anne-Marie: Perfect To Me

Anne-Marie sokáig csak egy árnyék volt. Történt ez még abban az időszakban, amikor a Rudimental zenekar oldalán hallhattuk felcsendülni a hangját. Aztán sokakhoz hasonlóan úgy döntött, szólókarrierbe kezd. Ez pedig akkor ütött nagyot, amikor megjelent a Rockabye című dala, melyet a Clean Bandittel közösen vettek fel. Ezt a későbbiekben olyan számok követték, mint az Alarm vagy a Heavy, így elég gyorsan kivívta magának a közönség és a szakma elismerését.
 


 

Legújabb szerzeményéről, mely a Perfect To Me címet kapta, a következőképpen nyilatkozott: „Ezt a dalt szeretem a legjobban élőben játszani, és közben figyelem a közönség reakcióját. Azt szeretném, ha az emberek jól éreznék magukat a bőrükben, és tudnák, hogy nincsenek egyedül az érzéseikkel.”

Én pedig csak egyetérteni tudok ezzel. Az énekesnő nem csúnya, csak éppen nem tartozik a ma megszokott szupergyönyörű énekesnők közé. Ennek ellenére tud érvényesülni, és ezt fontos kiemelni, mert manapság egyre hajlamosabbak vagyunk mi, emberek normálisnak tartani a média által generált fals kinézetet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..