home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Zenei metszetek és találkozópontok
Martinek Imre
2023.11.07.
LXXVIII. évf. 44. szám
Zenei metszetek és találkozópontok

Az NKA Hangfoglaló támogatásával újabb zenei különlegesség részesei lehettek ez év enyészet havának első vasárnapján (november 3-án) a budapest-belvárosi S4-be látogatók.

A Háló Közösségi és Kulturális Központ (S4) igencsak gazdagnak ígérkező őszutói rendezvénypalettájáról elsőként a világhírű virtuóz hegedűművész, Roby Lakatos és a Gipsy Jazz Band fellépését élvezhettük. Pontosabban a nevezett előadók sokadik visszatérését, benne egy zenekari tagjuk debütálásával. A formációban. Abban a közösségi térben, ahol minden egyes alkalom eleve komoly fajsúlyú: legyen szó benne/általa irodalomról, zenéről. Színdarabról, kiállításról, pódiumbeszélgetésről…. Annál is inkább, lévén az itt kialakuló személyes kapcsolatoknak és a szövődő barátságoknak továbbra sincs alternatívája. Mi több, időnként a régiekről is megemlékeznek e helyt, vagyis a HÁLÓ-ban. Tették ezt a szervezők ezúttal csendes gyertyagyújtással, néma főhajtással…

Majd lőn egynéhány hangszeres intró — a közreműködők bemutatkozása —, végül pedig az élmény. Kemény másfél-két órába sűrítve. 

A koncert, melyről immáron nemcsak statikus, de dinamikus képkockákat is hozhattunk. Köszönjük szépen a lehetőséget!

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..