home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Zenei kishírek
Zvekán Péter
2016.11.21.
LXXI. évf. 46. szám

Beújított a Wellhello — Spoon 21: Deák

Beújított a Wellhello

Többször is írtam már, hogy Fluor Tominak — sokakkal egyetértve — nem jósoltam nagy jövőt. Aztán megszületett a Wellhello, mely Magyarország egyik legnépszerűbb csapatává lett.

Háromszor–négyszer is volt alkalmam látni őket élőben, és el kell ismernem, profik. Nemcsak a hangzatos dallamok és a fülbemászó szövegek, hanem a színpadi látvány miatt is. A ’80-as éveket idéző kivetített háttértől a konfettiágyúig van minden. Az elmúlt néhány év alatt megbizonyosodhattunk róla, hogy hihetetlenül kreatívak, aztán most megint rádobtak egy lapáttal. A fiúk ugyanis filmet forgattak, melynek munkálatait a nyár elején kezdték el, és a Sohavégetnemérős címet kapta. A közönség ezt először vidéken láthatja majd egy különleges mozgó mozi formájában, decembertől pedig a Cinema City mozik termeiben is megtekinthető lesz.

A film hat történetet mutat be, melyeket egy-egy Wellhello-dalszöveg ihletett. Bemutatják, hogy miben reménykedik, mitől fél, hogyan bulizik, és hogyan esik szerelembe a mai fiatal generáció.

Fluor és Diaz így idézik fel a film első lépéseit: „Sokat gondolkodtunk rajta, hogy vajon mennyi ember életében lehetünk jelen egyfajta filmzeneként, hiszen elég sűrűn kapunk esküvői videókat, leveleket, visszajelzéseket, hogy jó volt megélni a dalainkra egy-egy szakítást, szerelmet vagy épp első csókot. A filmet nézve egy kicsit úgy érezzük, mint ha beleshetnénk néhány ilyen történetbe. Minket elvarázsolt, nagyon izgatottak vagyunk, és reméljük, hogy megfelelő lenyomatot tudtunk adni a generációnkról.”

Spoon 21: Deák

Nem rémlik önöknek az a név, hogy Spoon 21? Ez végül is érthető, ezért most következzen egy rövid ismertető a zenekarról, illetve a történetéről.

A tagok, név szerint Grósz Márton (ének), Földesi Péter (gitár), Nagy Miklós (basszusgitár) és Teremy Kristóf (dob) mind gimis iskolatársak voltak, és néhány évnyi együtt zenélgetés után a 2013. évi szalagavatójukra megalapították a zenekart. Mindig is fontosnak tartották az utcazenélést, Balatonfüreden például a kezdetek óta játszanak, az idén nyáron pedig egy európai utcazeneturnéra mentek, és megjárták a többi közt Berlint, Amszterdamot, Londont és Párizst.

Ahonnan viszont mégis ismerősek lehetnek számunkra, az az X-Faktor, melynek 2014. évi szériájában ők voltak az egyik legnépszerűbb csapat. Ezenkívül A Dalban is szerepeltek, tavaly a Keep Marching On című szerzeményükkel a második helyen végeztek. Hangzásukról annyit, hogy olyan akusztikus és elektronikus elemekkel fűszerezett popzenéről van szó, amelyre például a Coldplay, a One Republic és az Imagine Dragons volt hatással.

Legújabb szerzeményük a Deák címet kapta, és elmondásuk szerint egy feszes, modern elektro-pop bulihimnusz, mely a mai fiatalok világát állítja középpontba. Aki kíváncsi, hallgassa meg. A YouTube csak egy kattintásra van!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..