home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2021.06.04.
LXXVI. évf. 20. szám
Zenei hírek

Túl vagyunk a BRIT Awards 2021-en — Elmarad a Sziget — Exit viszont lesz!

Túl vagyunk a BRIT Awards 2021-en

Ez a díjátadó egyúttal egy érdekes teszt is volt. A brit kormány úgy döntött, egyes rendezvényeken — a többi közt ezen is — kipróbálja, van-e járványügyi következménye annak, ha ismét élő közönséggel dolgoznak. Csaknem 4000 ember kizárólag negatív PCR-teszttel léphetett be az O2 arénába, és a díjátadó után egy újabb tesztet is el kellett végezniük. Ez elsőre egy kicsit túlzásnak tűnhet, de valahogy mérni kell, hogy működik-e az elv. Fontos kiemelni, mindez úgy történt, hogy az aréna területén nem volt kötelező a maszk viselése.

Maga a díjátadó pedig parádés volt, mint mindig. A műsorvezetője — James Corden után — most már negyedszerre is az ismert komikus, Jack Whitehall volt. A rendezvényen fellépett többek között a The Weeknd, Dua Lipa és Olivia Rodrigo.

A főszerep viszont a díjaké volt. A legjobb albumért járó szobrocskát Dua Lipa és a Future Nostalgia korong vihette haza, valamint a legjobb brit énekesnő is ő lett. A legjobb brit énekes J Hus, míg a legjobb brit csapat a Little Mix. A legjobb brit single ezúttal a Watermelon Sugar lett, melynek előadója Harry Styles.


Brit awards - Harry Styles (akns-images.eonline.com)

 

Elmarad a Sziget

Bármennyire is szeretnénk, még mindig nem az igazi a 2021. év. Arról már írtunk, hogy az idén elmarad a Glastonbury Festival, a Balaton Sound és a VOLT fesztivál, és nemrég megérkezett a hír: Sziget sem lesz.

Az Indexnek a következőképp nyilatkozott Kádár Tamás, a fesztivál fő szervezője: „Sajnos lejárt az idő, döntenünk kellett az idei Szigetről. Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket — látva a nagy bizonytalanságot akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén —, arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk.

Az igazság az, hogy a fesztiváliparágat kegyetlenül sújtotta a járvány. Többször is kiemeltük, hogy a zenei események szervezői azért vannak rendkívül nehéz helyzetben, mert nemritkán legalább egy évre előre kell gondolkodniuk. A legfontosabb momentum az, hogy a fellépőket idejében le kell foglalni, ami ilyen körülmények között szinte lehetetlen. De még ha sikerülne is megszervezni egy nagyobb tömeget vonzó rendezvényt, annak hatalmas a megtérülési rizikója. A realitás ugyanis az, hogy még mindig nem teljesen tisztázott vagy elég komplikált az Európán belüli utazás, a szállásokról és az éttermekről nem is beszélve.

 

Exit viszont lesz!

Érdekes, hogy amíg a világban egyre több tömegrendezvény dobja be a kulcsot, addig Szerbiában bejelentették, hogy megtartják az ide Exit fesztivált. Újvidék polgármestere, Miloš Vučević — akinek szavait több újság is lehozta — szerint az Exit megtartása lesz az egyik ékes bizonyítéka annak, hogy Szerbia legyőzte a koronavírust.

Amit már tudni lehet, hogy a XX. Exit fesztivált július 8-a és 11-e között rendezik meg Péterváradon, és olyan fellépőkre bulizhat a közönség, mint David Guetta, DJ Snake, Paul van Dyk, Paul Kalkbrenner vagy Nina Kraviz. Arról, hogy milyen feltételekkel lehet majd belépni a rendezvény területére, a szervezők idejében értesítenek minden érdeklődőt.

Képek: akns-images.eonline.com, ournal-beat.com. thegirlsun.com, cdn.theculturetrip.com, visitserbiabelgrade.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..