home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2020.02.11.
LXXV. évf. 6. szám
Zenei hírek

 A Phrenia megint odatette magát! — Billie Eilish tarolt a Grammyn! — Új köntösben az Outta My Head

A Phrenia megint odatette magát!

A Phrenia jelenleg Vajdaság egyik legizgalmasabb rock/metál/trash zenekara, melyet Nagy Zoltán (ének), Gordán Julian (ének, gitár), Sebők Szabolcs (synth), Pásztor Sándor (basszusgitár), valamint Horváth Péter (dobok) alkot. Eddig olyan dalokat köszönhetünk nekik, mint például a YouTube-on közkedvelt Falling Down vagy a We Are The Clowns. Az évek múlásával egyre több színpadon lehet őket látni itthon, de külföldön is, szóval kitartóan dolgoznak a sikerért. A 2020. évet is keményen indítják, hiszen nemrég jelent meg legújabb számuk, a You Belong Here, mely egy tőlük már megszokott, igazán minőségi klipet is kapott.
 

 

A tagok a következőképp vélekednek a dal mondanivalójáról: „Talán sokaknak ismerős az az érzés, amikor nem teljesen tudtak önmaguk lenni, úgy érezték, idegenek, elnyomottak ebben a világban. Túl könnyű ilyenkor feladni, pedig sokszor csak néhány jó szó és némi megértés az, amire szükségünk van ahhoz, hogy leszakítsuk magunkról a láncokat. Ezt a kitörni vágyó érzést próbáltuk visszaadni a You Belong Here-ben.”
 

 

Billie Eilish tarolt a Grammyn!

Az ide Grammy-díj-átadó gálán a mindössze tizennyolc éves Billie Eilish szinte mindent vitt. Övé lett a szobrocska a legjobb énekes popalbum, az év dala, a legjobb új előadó, az év albuma és az év felvétele kategóriában. Sokan teszik fel a kérdést, ez hogyan történhetett meg, pedig ha belegondolunk, teljesen érthető. Először is Billie már 2016 óta tevékenykedik, jelentősebb figyelmet is éppen ebben az évben kapott, amikor feltöltötte a SoundCloudra az Ocean Eyes című dalát. Egy évre rá jelent meg a bemutatkozó EP-je, a Don't Smile at Me, majd 2019-ben a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? című albuma. Nos, mint fentebb említettem, ez utóbbi hatására változott meg minden.

Érdekes megfigyelni azt a tényt, hogy Billie a Bad Guy című dallal lett világsztár. Ez egy nagyon fura hangzású szerzemény, így könnyen kitűnik a többi közül. Azért, mert egy igazán kapós, gyors lüktetés és egy könnyen megjegyezhető dallam párosul egy suttogásszerű énekkel, melyek együttese ad egy WOW hatást. Aztán, miután kíváncsiak lettünk, hogy kié lehet ez a szám, rákattintottunk a klipre, és láttuk, hogy egy polgárpukkasztó, fiatal lány a tettes. Ezzel még inkább kiugrott a többiek közül, majd észre sem vettük, de az egyik pillanatban már az egész világ azt dúdolta, hogy: I’m a bad guy.

Röviden, Billie Eilish pillanatok alatt fertőzte meg a világot a zenéjével, és ezt a streamingadatok, a koncerteladások, valamint a díjak még inkább alátámasztják.
 

 

Új köntösben az Outta My Head

Az ausztrál New World Sound csapat egy testvérpár, melynek kezei közül már több dal is kikerült. Olyanok, mint a Thomas Newsonnal közösen elkészített Flute, a Timmy Trumpettel felvett The Buzz vagy a Big Beatnél megjelent Love Coco. A tesók ezúttal J2-val és Sara Phillipsszel vonultak stúdióba, hogy egy egészen új köntösbe bújtassanak egy régi, nagy slágert. A végeredmény az Outta My Head lett, egy igazán modern hangzású vocal house dal, mely nem más, mint Kylie Minogue Can’t Get You Out Of My Head című slágerének az újragondolása.

 

 


A nyitóképen: Phrenia (M.blog.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..