home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2019.05.09.
LXXIV. évf. 18. szám
Zenei hírek

Ákos: Nem kell más vigasz — Heatlie Dávid: Happy End — Kollányi Zsuzsi & The Beaters: Így jó

Ákos: Nem kell más vigasz

A Kossuth-díjas dalszerző/énekes sosem nyugszik. Legfrissebb alkotásai a Nem kell más vigasz című EP-n (ez angol kifejezés, mely olyan hagyományos hanglemezt vagy CD-t jelent, amely túl hosszú ahhoz, hogy kislemeznek nevezzük, egy nagylemezhez, azaz albumhoz képest viszont kevesebb számot tartalmaz) kaptak teret.

Egy olyan EP-ről van szó, amely négy változatban tartalmazza ugyanazt a dalt: az albumverziót, a tavaly év végi Aréna-koncerten rögzítettet, egy dance-mixet, mely Lepe nevéhez fűződik, valamint egy olyan remixet, amely a ’80-as éveket idézi. Érdekességként jegyzem meg, hogy a dalhoz készült klip egy olyan videó lett, amelyben a már említett Aréna-koncertből, valamint a stúdiómunkálatokból láthatunk részleteket.
 


 

 

Heatlie Dávid: Happy End

Heatlie Dávid Csepregi Éva fia, akit a nagyközönség a 2019-ben megtartott A Dalban ismerhetett meg. Most egy olyan újdonsággal készült, amelyet a saját kibontakozó szerelme ihletett. Ez lett a Happy End, mely valójában arról a folyamatról szól, hogyan jutunk el az első randitól a szerelem beteljesedéséig, azaz a Happy Endig. Új dala kapcsán Dávid a következőket nyilatkozta a Magneotonnak: „A sorok között több értelmezés és nyelvi játék is meghúzódik, hiszen az ismerkedési szakaszok klasszikus »táncrendjét« a nemzetközi jog által tiltott kínzásokkal hozza párhuzamba a metaforavilágában, jelezvén, hogy a hős bármilyen kínzást kiáll azért, hogy a hölgy szívét elnyerje.”

A zenéhez egy lyric klip is készült, melyben a szöveg mellett igen kreatív grafikák gondoskodnak arról, hogy a néző/hallgató ne unja el magát.

 


 

 

Kollányi Zsuzsi & The Beaters: Így jó

Amíg Heatlie Dávid a szerelme beteljesedéséről írt dalt, addig Kollányi Zsuzsi egy vérbeli szakítós számmal állt elő, mely az Így jó címet kapta. Az új szerzemény egy olyan kollaboráció, amely a The Beatersszel közösen született meg.

Zsuzsi a következőket nyilatkozta a dallal kapcsolatban: „Biztosan mindenki érezte már magát szerelmi kapcsolatban becsapva, megvezetve, elárulva. Nos, ez a dal éppen ezt az érzést járja körül — foglalkozik a haraggal, daccal, elengedéssel, szóval mindennel, ami ezzel együtt jár. Tipikus csalódásdal szerintem, abból viszont az igenis felállok, és hagyjál békén fajta.”
 

 


A nyitóképen Kollányi Zsuzsi (Wikifeet.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..