Zenei hírek

Zenei hírek

Wolf Kati: Itt vagy — Zséda: Élj a napnak — Petőfi Zenei Díj, 2018

Wolf Kati: Itt vagy

Wolf Katit igazából akkor ismerte meg az ország, amikor 2010-ben részt vett az X-Faktor tehetségkutató énekversenyen, pedig már sokkal előbbről is ismerős lehetett. Ő volt ugyanis az a kislány, aki a Vuk főcímdalát énekelte — csak erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. 2010 óta több sikeres száma is megjelent, arról nem is beszélve, hogy 2011-ben ő képviselte Magyarországot az eurovíziós dalfesztiválon a Szerelem, miért múlsz? című slágerével.
 


Most pedig megérkezett a legújabb Wolf Kati-dal, mely az Itt vagy címet kapta. Ez egy olyan akusztikusabb hangvitelű szám, amelyen olyan ismert szerzők dolgoztak, mint a József Attila-díjas költő, Kemény István tehetséges lánya, Kemény Zsófi, vagy az Artisjus-díjas Szűcs Norbert, akinek egy korábbi szerzeménye a New York-i divathét keretében debütált. A dalnak létezik egyébként egy fullos verziója is, de Kati elsőre az akusztikus változattal mutatkozik be.
 
 
Zséda: Élj a napnak

Zséda azok közé a magyarországi előadók közé tartozik, akik folyamatosan saját dalokkal állnak elő, ezzel megerősítve helyüket a zeneiparban. 2016-ban jelent meg a hatodik nagylemeze, a Kémia, melyen olyan dalok szerepelnek, mint az Óceán, az Eperhold vagy az Adj még levegőt. Ezek mind slágerek lettek, a rádiók rengeteget játszották/játsszák őket, a YouTube-ról nem is beszélve, hiszen az Eperhold csaknem 1 millió megtekintésnél tart.
 


Zséda legújabb felvétele az Élj a napnak, mely a Budapest Dal 2018 pályázatra készült. A számot az ír származású, eMeRTon-díjas Jamie Winchester, továbbá Luca Chiavaralli és Tariska Szabolcs írta, így nem csoda, hogy a tematikájában Budapestről szóló dal igen slágergyanús. Az i-re azonban természetesen Zséda egyedi és rögtön felismerhető hangja teszi fel a pontot. A lyric videó már megtekinthető, meghallgatható a legnagyobb videómegosztón.

 
 
Petőfi Zenei Díj, 2018

Augusztus 21-én tartották meg a Petőfi Zenei Díj idei gáláját a zamárdi STRAND Fesztivál nyitónapján. A jelöltek azok lehettek, akik az elmúlt egy évben a legtöbbet szerepeltek a Petőfi Rádióban. A kétórás műsor alatt végül a következő előadók nyertek:
 
Az év zenekara — Halott Pénz
Az év videóklipje — Rúzsa Magdolna: Mosd Fehérre
Az év női előadója — Fábián Juli
Az év koncertje — Wellhello: A hentesék (2017. június 7-e., Budapest Park)
Az év férfi előadója — Lukács László
Az év felfedezettje — Follow the Flow
Az év DJ-je — JumoDaddy
Az év dala — Pápai Joci: Origo
Életműdíj: Tátrai Tibor
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Zene rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Zenei hírek
Zene
  • Hét Nap Online
  • 2020.05.24.
  • LXXV. évfolyam 21. szám
Zenei hírek
Zene
  • Zvekán Péter
  • 2020.05.22.
  • LXXV. évfolyam 20. szám
Facebook

Támogatóink