home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zenei csemegék
Zvekán Péter
2023.03.31.
LXXVIII. évf. 12. szám
Zenei csemegék

Ocho Macho: Live Session — YA OU: Tükörkép — Ruth Koleva: Energy

Ocho Macho: Live Session

Az Ocho Macho még a március 10-én kezdődő, várva várt vidéki és budapesti koncertjei előtt betekintést engedett a kulisszák mögé. Az idén különleges évét ünneplő együttes ugyanis egy kedvcsináló, 11 perces live session videóval jelentkezett a legikonikusabb dalai részleteivel, melyen a többi közt két új felvétel, a Háladal és a Szállni is hallható.

A nyolcfős csapat a színpadon érzi magát igazán elemében, így a srácok sokat dolgoztak az élő zenés hangszerelésen, ami a live sessionben is hallható. Van itt a fúvósoktól a vokálig egy rakás más hangszer is, szóval érdemes meghallgatni az újdonságot, mely egyúttal bemutatja az idei koncertek hangzásvilágát.


Kép forrása: a38.hu

YA OU: Tükörkép

Hamarosan édesapa lesz, és a karrierjében is megtalálta az útját a sokoldalú dalszerző/előadó YA OU, akit számos megpróbáltatás ért a kezdetekkor. Erről mesél vadonatúj felvétele, a Tükörkép.

YA OU szólódalai mellett jelenleg két sikeres formációban is zenél. Ezek a Vasovski Live, valamint a fentebb már említett Ocho Macho. Szeret a műfajok közt mozogni, kísérletezni, és kollaborátorokkal együtt dolgozni. A Tükörkép videójának egyik jelenetében még vagány tánckoreográfiát is láthatunk, melyben természetesen az énekes is részt vesz, majd egy bohócnak kifestett karakter vívódásai veszik át a képernyőt — aki YA OU lelki alteregóját testesíti meg.


Kép forrása: mistraliroda.hu

Ruth Koleva: Energy

Számunkra lehet, hogy még nem annyira ismerős, de Ruth Koleva hazájában, Bulgáriában már felkapott hírességként tündököl, és a nemzetközi piacon is egyre sikeresebb, csak valahogy minket került el eddig. Ázsiában például telt házas koncerteket ad, emellett az online térben is sikeres, hiszen hét országban is felkerült a Spotify virális listájára. Emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy eddig olyan elismert zenészekkel dolgozhatott együtt, mint a The Free Nationals, Jameel Bruner, Taylor Graves, Mark DeClive Lowe vagy Bobby McFerrin.

Legújabb száma, az Energy egy olyan lágy és nőies elemeket felvonultató újdonság, amelyben az énekesnő fülbemászó dallammal és frappáns szöveggel mutatja be, hogy helye van az iparban. A szerzemény producere az a bizonyos Los Angeles-i Kan Wakan volt, aki nem mellesleg a Trónok Harca zenéjét is jegyzi.

A dalhoz egy videóklip is forgott, melynek helyszínét a bulgáriai Bányászati Múzeum nyújtotta. A videó tele van éles váltásokkal, megkapó színekkel és karakterekkel. Sokan azt gondolják, hogy ez az énekesnő eddigi legígéretesebb dala.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..