Zene, sport, szórakozás
Bacsik Lőrinc Natália
2022.08.08.
LXXVII. évf. 31. szám
Zene, sport, szórakozás

 Magyarcsernyén falunapot tartottak, melyre a szervezők gazdag programmal várták a vendégeket és a helyieket — kicsiket, fiatalokat és idősebbeket is. A helyszín az újrafestett, kék-fehér színekben pompázó, szépen karbantartott futballpálya volt.

Délelőtt három focicsapat mérkőzött meg egymással. A magyarcsernyei Roham futballklub az idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ennek apropójaként focitábort rendezett a faluban. Az ötnapos eseményre a magyarországi Bakonycsernyéről és a romániai Dózsagyörgy településről érkeztek tizenéves, fiatal focisták. A nagy hőség ellenére a sportolók mindent beleadtak, s izgalmas meccseket láthatott a közönség. Végül a magyarcsernyei Roham csapata lett az aranyérmes, a Dózsagyörgy községi Rákosi Lajos Gimnázium labdarúgócsapata az ezüstérmes és a bakonycsernyei Bányász Sportegyesület csapata a bronzérmes. Hanzli Ferenc és Osgyán Gábor magyarországi kísérők elmondták, ők már többször vendégeskedtek Magyarcsernyén, de most örülnek, hogy olyan fiatalokat hozhattak el, akik Magyarországon kívül még nem jártak, és itt egy egész más világ tárult eléjük. Dózsagyörgy községből Airizer László és neje, Melinda vezetésével érkezett a csapat. László kiemelte, jövőre visszavárják a magyarcsernyei fiatalokat, focisokat, néptáncosokat.


Fotók forrása: Facebook

Délután Elza hercegnő és Pókember-ruhába öltözött, nagybecskereki animátorok szórakoztatták a legkisebbeket. Volt bűvészkedés, ügyességi játék, locsolkodás, tánc stb. A Magyarcsernyei Ifjúsági Klub tagjai parasztolimpiát rendeztek. Ötszemélyes csapatok küzdöttek meg egymással. A játékokról Bicók Lea szervező mesélt:

— A helyi ötkarikás játékokon a többi közt a következő versenyszámokban küzdött meg a hat csapat: nyújtófahajítás, magvak szétválogatása, lapáttartás, gumiabroncsdobás, kötélhúzás, zsákban ugrálás. A STR. Csúcs játékosai bizonyultak a legbelevalóbbaknak, de a többiek is kiválóan teljesítettek. S az is remek volt, hogy a hazai és a vendég fiatalok közösen alkottak csapatokat. 

A futballpályán felállított nagyszínpadon a kora esti órákban temerini zenészek, Morvai Melinda (énekes) és Remlinger Roland (gitáros) szórakoztatták a megjelenteket. A kultúrműsorban a helyi Ady Endre Művelődési Egyesület csoportjai — a legkisebb és a középső korosztályba tartozó táncosok, valamint a két citeracsoport — mellett a magyarittabéi néptáncosok is felléptek. A művelődési programot a magyarcsernyei kultúregyesület zenekara zárta, majd Óvári Dániel gitáros, előadóművész lépett színpadra. A rendezvény végén, késő estig lemezlovasok gondoskodtak a zenéről — igazi diszkós hangulatot varázsoltak a hang- és fényeffektusokkal.

— Nagyon jó, hogy olyan fiatal személyek vesznek körül, akik akarnak tenni és tesznek is a közösségért. Hálás vagyok nekik, és köszönök minden segítséget. Továbbá kiemelném, hogy az ifjúsági és a nyugdíjasklub is nagyon sokat tett a mai nap zökkenőmentes lebonyolításáért. Munkájuk, viszonyulásuk példaértékű — mondta dr. Tóth László, a helyi közösség elnöke.

A tikkasztó hőség ellen pedig szalmakalappal, a tűzoltók jóvoltából vízsugárral, illetve hideg itallal lehetett védekezni.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..