home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zarándoklat Szentkúton
KESZEG Szabolcs
2014.10.22.
LXIX. évf. 43. szám
Zarándoklat Szentkúton

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége délvidéki társszervezetével, a Keresztény Értelmiségi Körrel közösen szervezte meg Doroszlón az idei hagyományos országos zarándoklatát. A részvevők a hazáért imádkoztak, valamint lerótták tiszteletüket a Szent Szűz előtt.

Az idén buszokat indítottak a Tisza mentéről és Szabadkáról. Dr. Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke paptársaival közösen tartotta meg a szentmisét. A csoport megtekintette a kegyhelyet és a tájházat, délután imádságos, énekes köszöntővel zárták a rendezvényt.

Dr. Osztie Zoltán elmondta, a szervezet huszonöt éves, a fordulat évében, azaz 1989-ben alakult. Tagjai az evangelizációt vállalták magukra, de a társadalmi, a tudományos és az egyházi életben szintén nagyon aktívak. A délvidéki KÉK-kel több mint három éve működnek együtt, hála Istennek, úgy tűnik, kibontakozóban van a Kárpát-medencei egység. A magyar nemzet együvé tartozását Krisztus égisze alatt szolgálják. Hozzájuk bármikor lehet csatlakozni, a keresztény kapcsolatok által programok jönnek létre. Amit Trianon szétszaggatott, azt a személyes találkozásokkal próbálják újra összekapcsolni. Nem kötődnek a politikához, de sok vezető került ki közülük.

A területek, melyekkel foglalkoznak: a szociális munka, a szegények segítése, kulturális tevékenységek és természetesen az egyházi élet. Anyaországi és határon túli pedagógusoknak is segítenek. Fejlesztik a szakmai kapcsolatokat, bálokat szerveznek, és díjazzák a kimagasló tevékenységet folytatókat.

Az összejövetelen jó volt látni és tapasztalni, hogy egy anyaországi szervezet mennyire komolyan veszi az elválasztott területek népességének lelki fejlődését és megmaradását.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..