home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Zarándoklat Székesfehérvárra és Bodajkra
2023.10.11.
LXXVIII. évf. 41. szám
Zarándoklat Székesfehérvárra és Bodajkra

2023. október 6-án és 7-én a Keresztény Értelmiségi Kör zarándoklatot szervezett Székesfehérvárra és Bodajkra. Huszonhárom személy vett részt a tartalmas utazáson.

Pénteken Kiss Erika helybeli idegenvezető figyelemre méltó kalauzolásával megtekintettük a város nevezetességeit: a főteret uraló Országalmát, a városházát, mely a tér meghatározó épülete, a koronázóbazilika romkertjét, a karmelita templomot, a Szent István-székesegyházat, a Szent Imre-templomot, a Nepomuki Szent János-templomot.

Szombaton Bodajkon csatlakoztunk a Kárpát-medencei engesztelő zarándoklathoz, melyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezett a hazáért és a békéért Makláry Ákos elnök vezetésével a Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan, a Segítő Szűz Mária-kegyhelyre.

Szentmisén vettünk részt, melyet Mórocz Tamás, a kegyhely plébánosa mutatott be, meghívott atyák koncelebrálásában. A prédikációjában rámutatott a Magyarok Nagyasszonya-ünnep jelentőségére, kiemelte az anyák szerepét és az anyai szeretet lényegét. Megismerkedtünk a felújított kegyhely történetével, megtekintettük azt a helytörténeti kiállítást, amely Mindszenty József bíborosnak állított emléket. Orgonakoncerten is részt vettünk.

Nagy öröm volt számunkra a magyarországi partnerszervezetünk tagjaival való találkozás. A tartalmas program után, lelkiekben feltöltődve, a testvéri összetartozás érzésével indultunk haza.

Hálás köszönet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége székesfehérvári csoportjának mindazért az önzetlen segítségért és fáradozásért, amelyet irántunk tanúsított.

 

A Keresztény Értelmiségi Kör beszámolója

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..