home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
XX. Dombos Fest
2020.06.28.
LXXV. évf. 26. szám
XX. Dombos Fest

A Dombos Fest szervezői a fesztivál megrendezés mellett döntöttek, elvégre a XX. jubileumi évről van szó, melyet méltón szeretnének megünnepelni, jelen állás szerint sokkal nagyobb ívűen, mint azt eddig megszokhattuk

2020 július 20-21 – Palics

2020 július 22-26 - Kishegyes

A fesztivál a palicsi nyári színpadon indul július 20 - 21-én a magyar zenei élet kiválóságaival.

Július 20-án hétfőn Lajkó Félix gálakoncertjével veszi kezdetét az 1 hetes fesztivál. Megszokhattuk már, hogy Félix nyári koncertjei igazi zenei csemegét jelentenek, így lesz ez idén is, ahol 2 formációval mutatkozik be a hazai közönségnek. A lengyel Volosival, mellyel az elmúlt évben két Fonogram díjat is bezsebeltek (úgy Lengyelországban, mint Magyarországon) illetve saját 5 fős zenekarával is színpadra lép.

Július 21-én pedig két Kossuth díjas előadó Berecz András és Csík János produkció következnek. Mindkét előadó megkerülhetetlen és meghatározó szereplője a magyar népzenei életnek az utóbbi 20 évben.

Berecz András mint mese és énekmondó lepi meg közönségét folyamatosan, Csík János pedig a popszakmát megszégyenítő számokkal, eredményekkel büszkélkedhet az elmúlt évekből. Palicsra mindkét művész egyedi produkciót készít, Berecz András családi produkciót mutat be népzenével, tánccal, míg Csík János új formációjával a Mezzóval érkezik.

A Dombos Fest Kishegyesen folytatódik, ahol a Dombos Wine Club és a Hegyalja utca löszfala lesz a meghatározó helyszín.

Mint megszokhattuk fényfestészet, tábortűz, gasztro élmények, sok-sok gyerek produkció és népzenei, világzenei koncertre kerül majd sor. Fellép majd a Besh o droM, a MAO, a világklasszis ütős Reza Mortazavi, ahogy a tavaly nagy sikert aratott – löszfalon táncoló – Flock projekt is visszatér!

A Dombos Remix a közélet és az irodalom szerelmeseinek ad majd témákat, gondolatokat idén is…

Érdemes az időpontokat előre beírni a naptárunkba, mert a XX. fesztivál páratlan élményeket ígér. A fesztivál sok-sok egyéb részletéről az elkövetkező napokban kaphatunk majd tájékoztatást.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..