home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
XVI. Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaverseny
2021.12.08.
LXXVI. évf. 49. szám
XVI. Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaverseny

(Horgos, Kárász Karolina Általános Iskola, 2022. március 19.)

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2022. március 19-én immár 16. alkalommal rendezi meg a Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt. Vendéglátó Horgoson a Kárász Karolina Általános Iskola lesz. A diákokat 2022. március 14-ig kell bejelenteni a következő elektronikus címen: genius.konferencia@gmail.com A következő adatokat kell megadni: a versenyző neve, iskola, helység, osztály, mentor és annak elérhetőségei.

Ez a fizikaverseny emléket állít Ribár Béla vajdasági akadémikus professzornak, aki példamutató volt a tudományban és a fiatalok segítésében egyaránt. A verseny nemzetközi jellegű, a legjobb eredményt elért tanulók a magyarországi Eötvös Loránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny döntőjére jutnak el.

A verseny során négy forduló lesz: gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók. A fizikatörténeti feladat témája Bay Zoltán világhírű tudós élete és munkássága. Végül háromtagú szakbizottság értékeli a diákok eredményét.

A verseny célja a tehetségek felismerése, a tehetséggondozás serkentése, a természettudományos és műszaki ismeretek fontosságának a kiemelése. A Ribár Béláról elnevezett verseny hagyományosan a fizikatanárok szakmai találkozója is.

Mindegyik tanuló oklevelet és ajándékot kap. A felkészítő tanárok is oklevélben részesülnek. Ajándékkönyvekről a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács gondoskodik.

A vajdasági verseny helyi szervezője Balázs Piri Diana fizikatanárnő, főszervezője Muhi Béla, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke. A rendezvény támogatója az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma. Médiatámogató a www.fokusz.info

A járványügyi helyzetet figyelni kell, és az előírásoknak megfelelően fokozott figyelmet kell majd fordítani a higiéniára. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..