home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
XV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Verseny
2023.01.19.
LXXVIII. évf. 3. szám
XV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Verseny

Nagykőrös Város Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ felhívással fordul az ország valamennyi középiskolájához (gimnáziumokhoz, technikumokhoz, szakképző intézményekhez és művészeti oktatást folytató középiskolákhoz, melyek bármely fenntartásban működnek), valamint a hazánkkal szomszédos országok magyar tannyelvű, azonos iskolatípusú és évfolyamú középiskoláihoz, hogy tegyék lehetővé a 14-19 éves (9-13. évfolyam) tanulóik számára a XV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen való részvételt.

A verseny időpontja: 2023. március 3-4.

A verseny helyszíne: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ
(2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)


A verseny anyaga:
A.) Egy kötelezően választható Arany János ballada a következők közül:
• A hamis tanú
• Tetemrehívás
• Vörös Rébék 
B.) Egy szabadon választott Arany János ballada

A legeredményesebb versenyzőket a zsűri arany–ezüst–bronz fokozattal és pénzjutalommal díjazza, a 6 darab különdíjast pedig értékes tárgynyereményekkel jutalmazza.
Különdíjak: Ballada Értő Tolmácsolásáért Különdíj, Szép Magyar Beszédért Különdíj, Magas Szintű Felkészülésért Különdíj, Nagykőrös Város Polgármesterének Különdíja, Közönség Különdíja, Legeredményesebb Határon Túli Versenyző Különdíja.

A versenyre jelentkezés feltétele:

-  hiánytalanul kitöltött nevezési lap és
-  a nevezési díj átutalásáról szóló bizonylat megküldése a következő elérhetőségek valamelyikére:
Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ

levelezési cím: 2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7. e-mail: muviroda@korosikultura.hu
 
A nevezési lap letölthető és további részletes információ kérhető a www.korosikultura.hu honlapon.

Nevezési határidő: 2023. február 3. (péntek)
A tanulók nevezési díja: br. 3.500 Ft / fő
A nevezési díj magában foglalja a 2023. március 3-i péntek esti gálaelőadás tiszteletjegyét, belépőjegyet az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjteménybe, szállást egy éjszakára, péntek esti vacsorát, szombati reggelit és ebédet.

FIGYELEM!
A kísérőknek (pedagógusoknak, felkészítő tanároknak, szülőknek, stb.) a szállást, illetve az étkezést (pénteki vacsora, szombati reggeli és ebéd) a szervezők foglalják le, de ezek költségét saját maguknak kell kifizetni a helyszínen. A kísérőknek a gálaestre a belépés ingyenes, de részvételi szándékukat jelezni kell a Nevezési lap mellékletén található táblázatban a szállás- és étkezési igényükkel együtt.

A nevezési díj átutalással az UniCredit Bank 10915008-00000003-71320006 számú bankszámlaszámra fizethető be (számlatulajdonos: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ). Megjegyzésbe kérem, írják bele: Nevezési díj_Jelentkező neve

A rendezvény kiemelt támogatói:

Nemzeti Kulturális Alap
Magyar Versmondók Egyesülete
Arany János Református Gimnázium, Technikum és Kollégium
KMASZC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..