home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
XIII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozó
Talpai Lóránt
2021.06.20.
LXXVI. évf. 24. szám
XIII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozó

A bácsfeketehegyi színháteremben tartották meg a hétvégén a XIII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót. A Vajdasági Magyar Drámapedagógus Társaság, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület együttműködése által szervezett eseményre Adáról (Százszorszép Manói), Bácsfeketehegyről (Mocorgók, HandaBanda), Bácskossuthfalváról (Komédiások, Gézengúzok), Bezdánból (Színészpalánták), Gunarasról (Táltos színjátszó csoport), Palicsról (Palicsi Színjátszó Grund), Szenttamásról (Liliomfi növendékek), Szilágyiról (Mosoly gyermekszínjátszó csoport), Topolyáról, Törökfaluból (Százszorszép manói) és Zentagunarasról (Prométheusz színjátszó csoport) érkeztek színjátszó csoportok.

Hajvert Lódi Andrea, a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság vezetője és a rendezvény szervezője lapunknak kiemelte, hogy mivel tavaly elmaradt a találkozó, ezért az idén mindenképp szerették volna megtartani, főként azért, mert a gyerekek már két éve nem léptek színpadra. Számukra rendkívül fontos volt, hogy találkozhassanak, együtt lehessenek, és hogy megmutassák magukat, hiszen mindez erőt és motivációt ad a további színházi tevékenység folytatására. Továbbá azt is elmondta, hogy az idén azokat az előadásokat, jelenetsorokat vagy műhelymunkákat is elfogadta a Krizsán Szilvia (Sterija-díjas színművész), Bori Viktor (a Káva Kulturális Műhely színész-drámatanára) és Kaposi László (drámatanár) alkotta szakmai bizottság, amelyek nem voltak teljes mértékben készek.

Az idei rendezvényen mintegy 122 gyermek vett részt, és 12 színjátszó csoport mutatta be előadását. A műhelytalálkozó az idén is része volt a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó találkozónak, vagyis októberben egy vajdasági csoport fel fog lépni az anyaországi gálán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..