home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Winterfest Szabadkán
(SZ.L.)
2013.12.11.
LXVIII. évf. 50. szám
Winterfest Szabadkán

Az első karácsonyi vásárt Bécsben szervezték meg több mint hét évszázada. Azóta a világ számtalan országában meghonosodott a hagyomány, miszerint az adventi időszakban ünnepi hangulatba öltöztetett kirakodóvásárt szerveznek, ahol teát, forralt bort és télies ételeket is kínálnak.

Szabadkán néhány évvel ezelőtt még kevésbé hangulatos vásár fogadta az embereket a városháza előtti téren. A fóliával fedett sátorban a tömegcikkek mellett a pirotechnikai eszközök bőséges kínálata is megtalálható volt. 2011-ben azonban változás következett be. A melegházhoz hasonló sátor helyett hangulatos faházak, ünnepi fények és minőségi áru tárult a látogatók elé — megnyílt ugyanis az első Winterfest, amely a külföldi nagyvárosok adventi vásárainak hangulatát idézi.

A minap kitárta kapuit a harmadik szabadkai karácsonyi és újévi vásár, amelyet a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervez. Maglai Jenő polgármester megnyitóbeszédében azt mondta, reméli, a város díszének és büszkeségének számító vásár hagyománnyá válik. A hangulatos faházakban díszeket, ajándéktárgyakat, gyertyákat, mézet, házilag készített szaloncukrot és Luca-napi búzasünöket is kínálnak, amelyek az ünnep fontos kiegészítői. Ugyanakkor könyveket, képeslapokat, kézzel készített ékszereket, díszes dobozokat és egyéb tárgyakat is vásárolhatunk. A több mint hatvan árus meghívással érkezett, itt ugyanis a minőség elengedhetetlen. Az adventi vásár nemcsak az ajándékok és díszek beszerzésére nyújt lehetőséget, hanem gasztronómiai élményben is részesíti a szabadkaiakat és a turistákat.

A közkedvelt fesztiváli édesség, a kürtőskalács természetesen most sem hiányozhat a kínálatból. A felállított betlehem is népszerű, főleg a kisgyermekes családok körében. A szabadkai Winterfest az idén még szebb, látványosabb, felülmúlja önmagát — mondta Bodrogi Béla főszervező. A cél, hogy Szabadka is egy olyan turisztikai látványossággal büszkélkedjen, mint a bécsi vagy a budapesti adventi vásár. A Winterfest január 14-én zárul, addig 10 és 19 óra között várja a vevőket és a nézelődőket.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..