home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Washington még ellenőrzi az állítólagos hidrogénbombateszt megtörténtét
MTI
2016.01.06.
LXXI. évf. 1. szám
Washington még ellenőrzi az állítólagos hidrogénbombateszt megtörténtét

Az Egyesült Államokban a szakértők egyelőre még csak vizsgálják az észak-koreai állítólagos hidrogénbomba-robbantásról Phenjanban tett bejelentést, John Kirby külügyi szóvivő ennek ellenére felszólította Észak-Koreát, hogy tartsa tiszteletben nemzetközi kötelezettségei.

Az amerikai kormányzat egyelőre nem tudja megerősíteni az észak-koreai bejelentést, de Washington elítéli az ENSZ Biztonsági Tanácsa valamennyi határozatának megsértését, és ismét felszólítja Phenjant, hogy tartsa tiszteletben nemzetközi kötelezettségeit - idézte a külügyminisztérium szóvivőjét a Fox televízió.

Hasonló értelemben nyilatkozott a CBS televízióban a nemzetbiztonsági tanács szóvivője, Ned Price. „Mi továbbra is megvédjük a térségben szövetségeseinket, köztük a Koreai Köztársaságot, és megfelelő módon megválaszoljuk Észak-Korea bármely provokációját” — mondta Price.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető bejelentését kétkedéssel kell fogadni — ezt már Bruce Bennett, a tekintélyes Rand Corporation kutatóintézet biztonságpolitikai elemzője mondta a CNN hírtelevízióban. Bennett szerint Észak-Koreának „láthatóan komoly nehézségei voltak a maghasadásos fegyver alapvető kezelésével is, ez pedig azt jelenti, hogy — hacsak nem kaptak külső segítséget —, aligha voltak képesek hidrogénbombát tesztelni".

Szalai Attila/Hét Nap illusztrációja

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..