home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
WHO: nincs szükség korlátozásokra Szerbiában
MTI
2020.09.25.
LXXV. évf. 39. szám
WHO: nincs szükség korlátozásokra Szerbiában

Nincs szükség további korlátozó intézkedések vagy szükségállapot bevezetésére Szerbiában — nyilatkozta Marijan Ivanusa, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerbiai irodájának vezetője a helyi közszolgálati televíziónak.

A szakember szerint az európai országok között Szerbia az egyik olyan állam, ahol jelenleg a legjobb a járványhelyzet, ezt azonban továbbra is elővigyázatossággal kell fenntartani.
Predrag Kon járványügyi szakember szerint sem szabad lazítani a fegyelmen, és a téli ünnepek, a karácsony és az újév alkalmával sem kellene nagyobb családi rendezvényeket szervezni.
A Nyugat-Balkánon csütörtökről péntekre 822-vel nőtt az igazolt fertőzöttek és 18-cal a halálos áldozatok száma.
Péntekre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 83-mal 33 163-ra, Koszovóban 63-mal 15 325-re, Észak-Macedóniában 152-vel 17 203-ra, Montenegróban 289-cel 9229-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 235-tel 26 312-re emelkedett.
Szerbiában az utóbbi 24 órában eggyel 745-re, Észak-Macedóniában kettővel 712-re, Montenegróban hárommal 154-re, Bosznia-Hercegovinában pedig tizenkettővel 806-ra emelkedett a halálos áldozatok száma. Koszovóban nem volt halálos áldozata a kórnak, így a halottak száma 619 maradt.

Fotó: Belgrád (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..