home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Vuleta arany-, Halász ezüstérmes
Tóth Tibor
2022.08.19.
LXXVII. évf. 33. szám
Vuleta arany-, Halász ezüstérmes

Ivana Vuleta (korábbi nevén Španović) aranyérmet nyert távolugrásban a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon. A nagybecskereki származású klasszis már az első sorozatban 7 méter 6 centire repült, amit az olimpiai és világbajnok német Malaika Mihambo a második sorozatban 3 centiméterre ugyan megközelített, de megelőzni nem tudta a pályafutása második szabadtéri Európa-bajnoki címét nyerő szerb versenyzőt. Milica Gardašević 6 méter 52 centiméterrel a 7. helyen végzett. Vuleta Szerbia második érmét szerezte Münchenben, az elsőt még hétfőn a súlylökő Armin Sinančević nyerte, aki a horvát Filip Mihaljević mögött a 2. helyen végzett.


Fotó:  Szerb Atlétikai Szövetség

Magyarország is nyert érmet a tegnapi napon, hiszen Halász Bence kalapácsvetésben ezüstérmet szerzett. Halász a harmadik sorozatban egyéni csúcsot jelentő 80 méter 92 centiméterre dobta a szert, és ezzel az ötödik sorozatig az élen állt, ám ekkor a lengyel Wojciech Nowicki kerek 82 méteres eredményt ért el, így a magyar versenyzőnek meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Magyarország is a második érmét nyerte, miután Madarász Viktória a gyaloglók 35 km-es távján a dobogó harmadik fokára állhatott.


Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..