home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Vučić: nem ülünk fel a provokációnak
2023.02.16.
LXXVIII. évf. 7. szám
Vučić: nem ülünk fel a provokációnak

Tüntetés zajlott Belgrádban. Az elégedetlenkedők amiatt tiltakoztak, hogy Aleksandar Vučić kész tárgyalni a koszovói helyzet rendezésére vonatkozó francia-német javaslatról. A megmozdulást a Szabad Európa Rádió szerint a Narodna patrola, vagyis Nemzeti őrjárat nevű jobboldali szervezet kezdeményezte. A megmozduláson az államfő életét fenyegető kijelentések is elhangoztak.

A tervezetet, amely többek között azt is tartalmazza, hogy Szerbia nem akadályozhatja Koszovó felvételét a nemzetközi szervezetekbe, az államfő nemrégiben a parlamentben ismertette, és azt is kifejtette, milyen súlyos következményekkel járna, ha Belgrád nem működne együtt a témában. Egyebek mellett az uniós integrációs folyamat leállításával és a nyugati befektetések megvonásával is számolnia kell az országnak, amennyiben nemet mond a javaslatra.


Fotó: Tanjug/AP Photo

Az állam nem engedi meg a szélsőségeseknek, hogy veszélyeztessék Szerbia integritását – mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfő hangsúlyozta: ezt akkor sem tehetik meg, ha külső segítséget kapnak. Kiemelte, az emberek nyugalomban és békében élhetnek, mert az állam mögöttük áll.

Leszögezte, a szerb államvezetés nem ül fel a provokációknak, és mindent megtesz azért, hogy megvédje az ország szuverenitását és annak részeként Koszovót. Hozzáfűzte: az állami szervek a törvénnyel összhangban felelősségre vonják azokat, akik fenyegetést jelentenek.

Az erőszakos tüntetések nem Vučić ellen, hanem az ország egysége ellen szólnak – írta közleményében Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, aki a belgrádi tiltakozásra reagálva hangsúlyozta, nem erőszakkal kell válaszolni a Szerbiára nehezedő nyomásra.

 

Forrás: Pannon RTV, Közlemény

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..