home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Vučić: A nyugdíjemelés mellett támogatást is kapnak az idősek
Szerbiai RTV
2021.08.02.
LXXVI. évf. 30. szám
Vučić: A nyugdíjemelés mellett támogatást is kapnak az idősek

20 ezer dináros támogatást kap minden nyugdíjas februárban, emellett még nyugdíjemelés is lesz az év elején - ezt jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb közmédia esti híradójának adott interjújában.

Az ajándékpénz biztosítására azért van lehetőség, mert a szerb gazdaság jól teljesít, sokkal jobban, mint amennyire a Nemzetközi Valutaalap előrejelzései mutatják, ez pedig azt jelenti, hogy többletet képes megvalósítani az ország. Hozzátette, a 20 ezer dináros támogatás mellé megkapják a nyugdíjasok a korábban bejelentett év végéig kifizetendő pénzeket is, azaz a 100 eurót, amely 50+30+20 eurós formában érkezik majd meg szeptemberben, novemberben és karácsony előtt.

A felnőtt lakosság is megkapja a korábban bejelentett 30 illetve 20 eurót - részletezte a szerb elnök. A Nyitott Balkán nevű kezdeményezés kapcsán is beszélt a szerb köztársasági elnök. Elmondta, hatalmas lehetőség gazdasági szempontból de a polgárok szempontjából is az, hogy megszűnhet 2023-tól a határ Szerbia, Albánia és Észak-Macedónia között. Ez a stabilitást jelentené, a gazdasági fejlődéssel együtt - tette hozzá a szerb elnök.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..