home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Vučić: 2022-ben elnök- és parlamenti választás is lesz
Pannon RTV
2020.10.20.
LXXV. évf. 42. szám
Vučić: 2022-ben elnök- és parlamenti választás is lesz

Az új kormány meghatározott ideig, legtovább 2022 áprilisáig dolgozik majd – jelentette ki a Szerb Haladó Párt elnökségi ülése után megtartott sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić, és hozzátette azt is, hogy legkésőbb 2022. április 3-án újra köztársasági parlamenti választásokat tartanak Szerbiában az államfőválasztással egyszerre. A szerb köztársasági elnök a megalakuló köztársasági kormány legfőbb feladatairól is beszélt, azonban a lehetséges tárcavezetők nevét nem ismertette.

A koalíciós partnerekről szólva leszögezte, a Szerb Haladó Párt önmaga is képes lenne kormányt alakítani, ennek ellenére továbbra is többpárti kormány lesz, a szocialisták részesei maradnak a hatalmi többségnek. Vučić a nemzeti közösségekről elmondta, tovább erősödik kormányzati szerepük, ami több államtitkári helyet és közvállalat vezetését jelenti majd.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a szerb parlament elnöke Ivica Dačić lesz, aki a külügyminiszteri helyet cseréli a házelnöki posztra. Aleksandar Vučić azt is elmondta, vasárnap ül össze ismét a párt Elnöksége, és akkor várhatóan kiderül az új szerb kormány összetétele.


Fotó: Tanjug/Sava Radovanović

A szerb elnök célként jelölte meg a Szerbia 2025 program megvalósítását, a 900 eurós átlagfizetés elérését és a koronavírus elleni harcot.

A Szerb Haladó Párt elnökségi ülésén hat pontban foglalták össze a következő időszakra vonatkozó terveket, melyek a következők: az egészségügyi rendszer fejlesztése és az emberek életének védelme, Koszovó kérdése és a szerb érdekek védelme, kompromisszum nélküli harc a maffia ellen, katonai függetlenség, a függetlenség megőrzése és a nemzeti érdekek védelme, felgyorsított reformok, a jogállamiság és az uniós integráció érdekében, a politikai-társadalmi párbeszéd előmozdítása, Szerbia gazdasági erősödése, és éves szinten 6 százalékos gazdasági növekedés.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..