home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Vizsgabál Tornyoson
Hodolik Boglárka
2022.08.22.
LXXVII. évf. 33. szám
Vizsgabál Tornyoson

Vasárnap este tartották meg a tánciskola vizsgabálját Tornyoson, az Ady Endre Művelődési Egyesület termében. A felkészülésről és az estről Tot Horgosi Rita, a tánciskola oktatója nyilatkozott.

* Milyen volt az idei felkészülés a táncvizsgára? Hány diák tanult a szárnyaid alatt?

— Már a kezdetektől hihetetlenül jó hangulattal indultak a próbák, mivel egy összeszokott társaságról beszélünk. Sokuk számára már nem voltam idegen, hiszen az idősebb testvéreiket egy-két éve tanítottam, így már korábban is összefutottunk. Az idén Tornyoson 20 kisdiák kezdte meg a hagyományos nyári klasszikustánc-iskolát, 10 fiú és 10 lány, ami szintén ritka jelenség.

* Milyen újdonságokat láthatott a közönség?

— Minden évben igyekszünk valami újat mutatni, bővíteni a műsort, ezért az idén egy újkori görög néptánccal, a szirtakival kedveskedtünk, mely nagy sikert aratott. A tapsviharra pedig olyan boldogságot láttam a gyerekek arcán, amely leírhatatlan. Ekkor derült ki, mekkora szükség van a közönség és a fellépők közötti kapcsolatra. A színpadon a táncosnak kell a visszajelzés, mely ebben az esetben az odafigyelés, biztatás, taps.

* Miért volt különleges a tornyosi helyszín?

— Tornyoson az idén rendezték meg az eddig valaha látott legnagyobb létszámú vizsgabált. Egyidejűleg 230 személy tartózkodott a színházteremben. Zsinórban ez a hatodik év, hogy minden nyáron szép létszámú gyereksereg fejezi be a tánciskolát Tornyoson, ami nagyon különleges, hiszen a környező falvakban csak minden két-három évben van tánciskola a gyerekek hiánya miatt.

* Kérlek, mutasd be a zsűrit!

— Megújuló zsűrink női tagja Drenkovity Viktória, aki tizennyolc évig a versenytánc rabja volt. A bírálóbizottság oszlopos tagja Tóth László tanár úr, aki illem- és tánctanár volt több évtizedig, valamint a szintén versenytáncos múltú Bíró Norbert.

* Hol lesz még táncvizsga?

— Augusztus 28-án Topolyán, a színházteremben 19 órai kezdettel folytatódik az ideig vizsgabáli idény. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné megnézni a topolyai fiatalokat!

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..