home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Vízhálózat-fejlesztés Topolyán
(T.L.)
2023.10.26.
LXXVIII. évf. 43. szám
Vízhálózat-fejlesztés Topolyán

Topolyán folyamatban van a vízhálózat-fejlesztés, melynek köszönhetően a városi vízhálózattól és a településközponttól viszonylag távol eső városrész lakosai is részesülhetnek vízszolgáltatásban.

— A vízvezeték-hálózat fejlesztéseként a Makszim Gorkij utca vízhálózatát újítjuk fel — ez a beruházás jövőre folytatódik majd —, valamint új vízvezetéket építünk ki a Kis Lajos elnevezésű városrészben, amely a Topolyai-tó partján kezdődik. Itt nagyon sűrűn volt vízhiány, ezért is volt indokolt ez a beruházás. Az itteniek eddig egy mikrokútból nyerték a vizet, így azonban 21 háztartás számára lehet biztosítani a zökkenőmentes vízellátást azzal, hogy a városi vízhálózatra kapcsolják őket. Az önkormányzat a költségvetésből 7,2 millió dinárt irányoz elő erre a célra — mondta el Szatmári Adrián, Topolya polgármestere.

Csipa Róbertnek, a vízvezeték-hálózati bővítés szakreferensének a beszámolója szerint ez a vezetékszakasz távlati vízigények kielégítésére és a háztartások vízellátásának céljára is megfelelő lesz. A helyi adottságokat figyelembe véve, ha azokat a jövőben ki szeretnék használni, úgy alakították ki a tervezés során ezt a vezetékszakaszt, hogy kapacitásban nem szenvednek majd hiányt a környékbeliek.

A víz minősége az elemzések szerint a törvény által előírtaknak megfelel, ivásra, főzésre, emberi fogyasztásra alkalmas.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..