Vitamincsomag
Talpai Lóránt
2021.04.15.
LXXVI. évf. 15. szám
Vitamincsomag

700 000 csomagot osztanak szét a napokban — Védőoltás előzetes bejelentkezés nélkül — Tüntettek az interneten dolgozók

700 000 csomagot osztanak szét a napokban

Hamarosan elhelyezik az újvidéki COVID-kórház alapkövét — jelentette be Aleksandar Vučić államfő. A tervek szerint a hatszáz fekvőhelyes létesítményt négy hónap alatt építik fel. Az új kórház mellett Vučić arról is szót ejtett, hogy elkezdték kiosztani az első 700 000 vitamincsomagot. A nyugdíjasok mellett az egészségügyi dolgozók, valamint a várandós nők és a kismamák számíthatnak rá. A nyugdíjasoknak a posta kézbesíti a csomagot. „A zacskó cinket, D3- és C-vitamint tartalmaz, ez egy kis figyelmesség és köszönetnyilvánítás a nyugdíjasok számára, akik sokat tettek az országukért. Megdolgoztak ezért, sok mindent felépítettek és sok mindent létrehoztak az országban, amit mi örököltünk” — tette hozzá a szerb elnök.

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter az ajándékcsomag kapcsán elmondta, hogy a beszerzést úgy bonyolították le, hogy a nyugdíjasok mielőbb megkaphassák a vitaminokat, ennek érdekében a minisztérium kilenc gyártóval lépett kapcsolatba, mégpedig a Slaviamed, a Farma Nova, a Proton System, az Esensa, a GMZ Ervamatim, a Galenika, a V&B, a Par Pak és a Goodwill Pharma cégekkel. (Szerbiai RTV)

Védőoltás előzetes bejelentkezés nélkül

Szerbiában minden városban és községben előzetes bejelentkezés nélkül is fel lehet venni a koronavírus elleni védőoltást. A polgárok a Sinopharm és az AstraZeneca vakcinák közül választhatnak. Mihajlo Jovanović, az eUprava iroda igazgatója a vakcinafelvétel kapcsán arról beszélt, hogy az oltást minden helyi önkormányzatban megszervezik az egészségházakban, de a belgrádi vásárcsarnokhoz hasonló nagyobb oltóhelyeken továbbra is időpontra jönnek a polgárok, hogy ne alakuljanak ki nagyobb tömegek. Jovanović azt is elmondta, hogy értékelése szerint mintegy 810 000 polgárnál alakult ki az immunitás, esetükben már elmúlt a második adag védőoltás felvétele utáni három hét. Szerbiában eddig mintegy 39 000 külföldi polgárt is beoltottak, a legtöbbjük Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából és Montenegróból érkezett. (Tanjug)

 

Tüntettek az interneten dolgozók

Az online szabadúszókat tömörítő szervezet képviselői a múlt héten sátrakat állítottak fel a köztársasági parlament épülete előtt. Három napot töltöttek a helyszínen, mivel elégedetlenek a bevételeiket érintő törvénymódosítási javaslattal. A demonstrációval arra szerették volna ráirányítani az illetékesek figyelmét, hogy az új javaslat hátrányosan érinti őket, ezért vonják vissza, és ismét üljenek le velük tárgyalóasztalhoz. Továbbá azt hangoztatták, hogy a mostani tervezet csak az interneten bevételt megvalósító réteg kisebb csoportjának az érdekeit veszi figyelembe. A nagyobb forgalmat megvalósítókra kirótt adó továbbra is a bevételeik felét teszi ki. Arra emlékeztetnek, hogy Szerbiában 100 000 polgár dolgozik az interneten, aki nem szeretne külföldre költözni, és elfogadhatatlannak tartja, hogy adósrabságba kerüljön. (Szerbiai RTV, Tanjug)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Belgrádi Szemmel rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..