home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Visszavonták Đoković vízumát, el kell hagynia Ausztráliát
Szerbiai RTV
2022.01.14.
LXXVII. évf. 2. szám
Visszavonták Đoković vízumát, el kell hagynia Ausztráliát

Visszavonják Novak Đoković vízumkérelmét. A napok óta tartó tárgyalások után úgy döntött Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter, hogy egészségügyi és közrendi okokból eltörli a világelső teniszező vízumát.

Đokovićnak továbbra is lehetősége van a döntés elleni panasz benyújtására, amit minden bizonnyal meg is tesz majd.

Novak már megkezdte a felkészülést az Australian Openre, hiszen az első vízumvisszavonás után a bíróság elfogadta a panaszát. A végső döntés azonban Alex Hawke kezében volt.

Az ausztrál törvények értelmében a bevándorlásügyi miniszter mérlegelési és diszkrecionális jogkörrel rendelkezik, amelyet ez alkalommal Hawke ki is használt.

Fotó: Tanjug/AP Photo/ Seth Wenig

A közlemény szerint a miniszter egészségügyi okokból visszavonta a szerb teniszező vízumát, mert ez a köz érdeke. Az írás szerint alaposan áttekintették az információkat, de elkötelezetten védik Ausztrália határait, különösen a koronavírus-járvány idején.

Đoković jogi képviselői azonnal benyújtják panaszukat, és ismét bíróságra vonulnak az üggyel, hogy vasárnapig pontot tehessenek a végére, épp mielőtt elkezdődne a turné.

Amennyiben ott is elutasítják a panasztételt, a szerb világelsőnek el kell hagynia Ausztráliát és három évre ki is tiltják onnan.

Az Australian Open január 17-től 30-ig tart.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..