home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Visszakerült Kosztolányi mellszobra
2020.10.20.
LXXV. évf. 42. szám
Visszakerült Kosztolányi mellszobra

Mint ismeretes, Kosztolányi Dezsőnek a szabadkai SvetozarMarković Gimnázium előtt található mellszobrát szeptember 12-ére virradó éjjel ismeretlen tettesek megkísérelték leemelni a talapzatáról.

A kudarcba fulladt lopási kísérlet után a Községközi Műemlékvédelmi Intézet szakemberei a szobrot a talapzat acélcsavarjainak kicseréléséig biztonságba helyezték. Almási Gábor szobrászművész alkotását 1985-ben, Kosztolányi Dezső születésének századik évfordulója alkalmából állították fel. 

Kisebb javítások elvégzése után, október 20-án reggel a Községközi Műemlékvédelmi Intézet munkatársai visszahelyezték Kosztolányi Dezső mellszobrát a régi helyére. Az alkotást ezúttal a korábbinál erősebb acélcsavarokkal rögzítették a talapzathoz. 
Az eseményről dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, parlamenti frakcióvezetője és Szabadka város képviselő-testületének elnöke is beszámolt közösségi oldalán. 

Foto: Dinovizija

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..