home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Vissza nem térítendő támogatás a viharkárosultaknak
2023.08.08.
LXXVIII. évf. 31. szám
Vissza nem térítendő támogatás a viharkárosultaknak

A szerb kormány döntése értelmében, vissza nem térítendő állami támogatásban részesülnek azok a szerbiai polgárok, akiknek az ingatlana a júliusi viharokban megrongálódott.

28 helyi önkormányzat területén nyilvánították elemi csapássá a júliusi viharokat. A nyilvántartás szerint 12 ezer magántulajdonban levő családi házról, lakásról, épületről van szó, amelyek a szél, a jég és a villámlások következtében megrongálódtak, de vannak közöttük olyanok is, amelyek teljesen lakhatatlanná váltak.

A július 19-e és 24-e között tomboló viharokban mintegy 1000 közintézmény is károkat szenvedett. A becslések arról szólnak, hogy az ítéletidő több mint száz millió euró értékű kárt okozott.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök a viharkárok helyszíneit kereste fel. Járt Palánkán, Újvidéken, Futakon és Begecsen is. Kiemelte, a javítási munkálatoknál elsőbbséget élveznek a lakóépületek, illetve az általános és középiskolák, hogy szeptember 1-jén mindenhol zavartalanul megkezdődhessen az oktatás, majd az egészségügyi intézmények épületeit igyekeznek helyrehozni.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV, Vajdaság Ma

Fotó: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..