home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Vissza a valóságba
Tóth Tibor
2023.01.04.
LXXVIII. évf. 1. szám
Vissza a valóságba

Újra csalódnunk kellett. Igazán megszokhattuk volna, mi azonban rendületlenül hittünk az ígéreteknek, ehelyett azonban becsapva érezzük magunkat, és még mindig nem hevertük ki teljesen, hogy sokadszorra ejtettek bennünket pofára. Legalábbis azokat, akik jobb eredményt vártak az aranylábú, klubjukban eurómilliókat kereső sztárocskáktól, akik a válogatottban a fogadkozás és az idegen ajtókon való kopogtatás mellett nem sokat mutattak, focizni pedig a címeres mezben rendszeresen elfelejtenek.

A bizonyítványt sokféleképp lehet magyarázni. A világbajnokság óta hangoztatott feltételezett okokban némi igazság is lehet, az azonban vitathatatlan, hogy a tizenegy, pályán lévő focista nem csapatként működött, a játékosok egyéni képzettsége és értéke még nem elég arra, hogy győztesként vonuljanak le a pályáról. Arra ne vegyünk mérget, hogy fiaink bármilyen tanulságot levonnak ebből a szereplésből, mert a márciusban kezdődő Európa-bajnoki selejtezők csoportbeosztása alapján a közvéleménnyel együtt többen már a németországi kontinenstornán látják a csapatot. Mintha Magyarország, Montenegró, Bulgária és Litvánia céljai között nem ugyanez szerepelne.

Az év végén szokásos összegzéskor kétségtelen, hogy legnagyobb csalódásként a labdarúgók szereplését könyvelhetjük el, de nem sokkal maradnak le mögöttük a kosárlabdázók, vízilabdázók, röplabdázók, kézilabdázók… A hazai sport megkérdőjelezhetetlenül válságban van (labdajátékokban főként), még akkor is, ha a világ- és Európa-bajnok 3 x 3-as férfi-kosárlabdaválogatott és a világbajnoki címét megvédő női röplabda-válogatott kivétel ez alól. Az üde színfoltok közé nagy örömünkre és büszkeségünkre a mi versenyzőinket is besorolhatjuk, hiszen a vajdasági magyar sportolók újra kitettek magukért, és eredményeikkel megörvendeztették közösségünket. Még most is melegséggel a szívünkben elevenítjük fel azt a szombat estét, amikor Világos Adriana gerelye 62,01 méteren, ezüstérmet érő távolságon landolt a müncheni felnőtt-atlétika-Eb-n, ahogy azt is nagy átéléssel idézzük fel, ahogy Nagy Szebasztián, majd Nemes Máté óriási csatában kerekedett felül grúz, illetve iráni ellenfelén a birkózó-világbajnokság döntőjében. Ők a mi bajnokaink, akik világraszóló sikereik ellenére ugyanolyan szerények, alázatosak, készségesek maradtak, mint amilyenek a kiváló eredmények elérése előtt voltak. Ez az, ami egy sportolót az eredményei mellett igazán naggyá tesz.

Versenyzőink további sikeres eredményeiben bízva kívánunk minden kedves Olvasónknak boldog 2023. évet!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..