home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Viselkedjünk felelősségteljesebben!
2020.11.27.
LXXV. évf. 48. szám
Viselkedjünk felelősségteljesebben!

A Szabadkai Közkórház Covid részlegén kórházi ápolásban jelenleg 101 páciens részesül, az intenzív osztály Covid részében 14-en szorulnak nem invazív mesterséges lélegeztetésre, és a koronavírus következtében az utóbbi 24 órában négy ember vesztette életét.

Stevan Bakić polgármester emiatt Szabadka város nevében és a saját nevében fejezi ki részvétét az elhunytak családtagjainak és ismét arra kéri fel Szabadka lakosságát, hogy tanúsítsanak felelős magatartást és tartsák be a járványügyi intézkedésekre vonatkozó ajánlásokat.

„Városunk, és személyesen az én számomra is, ez volt az eddigi legsúlyosabb éjszaka. Nagy veszteség négy polgártársunk halála. Kérem Szabadka minden lakosát, hogy vegye komolyan a jelenlegi járványhelyzetet, viselkedjünk felelőssebben, mint eddig bármikor és tartsuk be az ajánlott járványügyi intézkedéseket, mert csak így tudjuk leküzdeni a COVID-19 vírust. Be kell tartanunk az ajánlott fizikai távolságot, kerülnünk kell a nyilvános helyek zárt és nyílt tereiben való tartózkodást és a gyülekezést, és hordanunk kell a védőmaszkot. Külön kérem a fiatalokat és a szüleiket is, hogy tartózkodjanak a bulizástól, a születésnapok és más események megünneplésének megszervezésétől. Kérem a koronavírussal fertőzött polgártársaimat, hogy ne szegjék meg többé az önkéntes karantén intézkedését, akik pedig kapcsolatban voltak igazoltan fertőzött személlyel, az utolsó kontaktustól számított 14 napig maradjanak önkéntes karanténban. Egyéni és polgármesteri kötelességem Szabadka lakosságát figyelmeztetni, hogy az illetékes felügyelő hatóság büntetni fogja mindazokat, akik nem tartják be hiánytalanul az ajánlott járványügyi intézkedéseket.”

Stevan Bakić polgármester köszönetét fejezi ki mindazoknak a szabadkai lakosoknak, akik felelősen és a Köztársasági Válságkezelő Törzskar, illetve a Városi Válságkezelő Törzskar intézkedéseivel és ajánlásaival összhangban viselkednek, valamint az orvosoknak, az egészségügyi és nem egészségügyi személyzetnek, akik a koronavírus okozta világjárvány ideje alatt mindennap életüket kockáztatják, és a polgárokért küzdenek.

(A szabadkai Polgármesteri Kabinet közleménye) 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..