home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Virágvasárnap az óbecsei belvárosi templomban
Szilágyi Edit
2021.03.28.
LXXVI. évf. 12. szám
Virágvasárnap az óbecsei belvárosi templomban

„Társaid szeretnénk lenni utadon, amely a halálon keresztül az életre vezet! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!”

2021. március 28-án virágvasárnapi ünnepi szentmisét tartottak az óbecsei Nagyboldogasszony-templomban. A padsorok az idén nem teltek meg a megszokott számban hívekkel. A járvány az embereket távolságtartásra kényszerítette vagy a televízió képernyői mellett marasztalta.

Mivel az idő nem kedvezett, a szentmise nem barkaszenteléssel kezdődött a templomkertben. Hűvös szél járta körbe a növényeket, szobrokat. Ennek ellenére meghatóan szép volt. Némileg követve a megszokott szertartást, a ministránsok ft. Fuderer László atyával a főajtón vonultak be a templomba. A kórus és a hozzá csatlakozó hívek éneke bejárta az ódon falakat.

A húsvét előtti nagyböjti időszakban elcsendesedve fedezzük fel Krisztus szenvedésének értelmét. A szenvedésre gondolunk, a kereszt vállalására, Isten ajándékaira és próbatételére. Imáinkban az Atyától irgalmat, szeretetet, megbocsátást kérünk. Felébred bennünk a rohanó világban néha szunnyadni kényszerülő hit. Most Isten keresztje mellé tehetjük a sajátunkat, hiszen, a hit útján, kereszt nélkül senki sem jut előbbre. Húsvét táján, és annak misztériumát megélve, könnyebben mondjuk ki a nagyon komolyan gondolt szavakat: legyen meg a Te akaratod! Húsvét táján, saját szenvedésünk okát és célját keresve, felmerül az emberekben a kérdés: miért kellett Isten Fiának szenvedése és halála révén megtörténnie a megváltásnak? A válasz nem könnyű. Vagy többféleképp is megadható, ahogyan a kérdés is alakítható, különféleképp értelmezhető. A szenvedés miértjének megértéséhez nem a saját bajunkból kell kiindulnunk, hanem Krisztus szenvedéséből. Talán ez a helyes válasz.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..