home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Virágvasárnap az óbecsei Nagyboldogasszony-templomban
Szilágyi Edit
2023.04.03.
LXXVIII. évf. 13. szám
Virágvasárnap az óbecsei Nagyboldogasszony-templomban

És örvendő szívvel kiáltozának:

Hozsánna, hozsánna Dávid fiának!

Áldott az, ki az Úr szent nevében jön!

Áldják Őt a hívek most és örökkön.

A virágvasárnapi szentmise az óbecsei belvárosi, immár 193 éves Nagyboldogasszony-templomban barkaszenteléssel kezdődött, majd a ministránsok ft. Fuderer László atyával és a hívek kíséretében bevonultak a templomba.

A húsvét előtti nagyböjti időszakban elcsendesedve fedezzük fel Krisztus szenvedésének értelmét. A szenvedésre gondolunk, a kereszt vállalására, Isten ajándékaira és próbatételére. Imáinkban az Atyától irgalmat, szeretetet, megbocsátást kérünk. Hálát adunk a megannyi jóért, mely kísérte, kíséri életünket. Új erővel ébred bennünk a rohanó világban néha elcsendesedni kényszerülő hit. Most Isten keresztje mellé tehetjük a sajátunkat, hiszen a hit útján kereszt nélkül senki sem jut előbbre.

Húsvét táján, és annak misztériumát megélve, könnyebben mondjuk ki a nagyon komolyan gondolt szavakat: legyen meg a Te akaratod! Valami átrendeződik belső énünkben, ráeszmélünk, hogy közös nyelvünk és hitünk nemcsak összeköt és erőssé tesz, hanem kötelez is.

Húsvét szent ünnepére készülve, a saját szenvedésünk okát és célját keresve, felmerül a kérdés: miért kellett Isten Fiának szenvedése és halála révén megtörténnie a megváltásnak? A válasz nem könnyű. Vagy többféleképp is megadható, ahogyan a kérdés is alakítható, különböző módokon értelmezhető. A szenvedés miértjének megértéséhez nem a saját bajunkból kell kiindulnunk, hanem Krisztus szenvedéséből. Talán ez a helyes válasz.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..