home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Virágruhába öltöztetik Törökbecsét
Zséli Ágnes
2021.06.30.
LXXVI. évf. 26. szám
Virágruhába öltöztetik Törökbecsét

Mintegy 25 000 virágpalántát ültetnek el Törökbecsén. Az akciót az önkormányzat az idén is a helyi Komunalac közvállalatra bízta. A munkálatokat májusban kezdték meg, s a tervek szerint július közepéig tartanak.

Míg tavaly a koronavírus-járvány miatt a bánáti községben 5000-rel kevesebb dísznövényt ültettek el, az idén Törökbecsén, Beodrán, Kumánon és Bocsáron sem lesz hiány a szebbnél szebb virágokban. 

A virágültetést a Komunalac közvállalat alkalmazottai végzik, köztük Molnár Erika is, aki a következőket nyilatkozta: — A dísznövényeket a vállalatunk udvarában lévő fóliasátrakban neveltük, az ültetés után rendszeres odafigyelést igényelnek. A növényeket rendszeresen, reggel 5 órakor locsoljuk.

Sofija Blažin, a törökbecsei Komunalac közvállalat kertészmérnöke elmondta, hogy a virágmagok vásárlására az idén nem volt szükség: — Azokat még tavaly Németországból és Hollandiából hozattuk be. A tél folyamán hűtőben tároltuk, az idén márciusban pedig a földbe vetettük. A Tisza-sétányra rózsaszín és fehér petúniák kerültek. Minden évben újítással is előállunk, mely az idén nem más, mint a sétány erkélyeire helyezett, lépcsőzetesen ültetett virágok sokasága, középen a japán naspolyával, mely —12 °C-ig is ellenáll a hidegnek, gyors növésű, és akár 5 m magas is lehet. A folyó melletti közterületet 39 piramissal díszítettük, melyek mindegyikében több száz petúnia van. A törökbecsei közintézmények környékére, a már említett Tisza-sétányra, a város peremi körforgalomhoz különféle virágokat, dísznövényeket, begóniát, hortenziát, díszfüveket ültettünk. A fémből készült gólyákkal ékeskedő körforgalom kertecskéibe újításként piros és sárga virágot hozó amarántok kerültek, ami igazán mutatós lesz majd. Törökbecsén kívül virágosítottunk Beodrán, Kumánon, valamint Bocsáron is. A virágok cseréje október végén, november elején lesz esedékes, amikor is az ágyásokból, cserepekből kiszedjük őket, és helyükbe mintegy 30 000 árvácskát ültetünk.

Az idén a 25 000 virágpalántából 20 000 a törökbecsei, 2000 a kumáni, 2000 a beodrai, valamint 1000 a bocsári közterületekre kerül majd.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..