home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Virágba borulva
(T.T.)
2014.04.29.
LXIX. évf. 18. szám
Virágba borulva

Csütörtök délben virágba borult a szabadkai kék szökőkút környéke. Petúnia, árvácska, muskátli, begónia, verbéna és megannyi csodás virág látványa, illata csábította vásárlásra a szépszámú nézelődőt. A Szabadkai Paraszt Egyesület szervezésében megtartott 3. Regionális Kertészeti Virágkiállításon és Vásáron harminc termelő mutatta be munkájának gyümölcsét.

A rendezvényt Maglai Jenő, Szabadka polgármestere nyitotta meg, és elmondta, hogy a virágkiállításból rendhagyó rendezvényt kell teremteni, hiszen itt a környékbeli termelők (többek között a hajdújárásiak, a kelebiaiak és a csantavériek) mutatkoznak be a virágot szerető közönségnek.

— A kiállítás szép színfoltja a városközpontnak. Szeretnénk, ha minden évben erősödne, bővülne, és minél több kiállítója lenne. A rendezvényeket illetően rendet kell tenni. Meg kell határozni, melyeket engedélyezzük ezen a helyen, és melyeket támogatja a város is. A virágkiállításnak mindenképp itt a helye — emelte ki a polgármester.

Kiss Árpád, a Szabadkai Paraszt Egyesület elnöke elmondta, figyeltek rá, hogy a kiállítók maguk a termelők legyenek, és ne a közvetítők vagy a kereskedők.

— A termelők kedvezményesebb áron kínálják a pompás virágokat, a közvetítők itt nem is igazán szándékoztak megjelenni, hiszen ők a termelői árra még árkülönbözetet tesznek, és itt nem lennének versenyképesek — mondta Kiss Árpád.

A művelődési program keretében a Lányi Ernő IME tagjai, Török Orsolya és Miklenovics Aranka, valamint a Soós házaspár, Mária és János lépett fel. A virágkiállítás vasárnap zárta kapuit. Szabó Attila felvételei a helyszínen készültek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..